Hvis de har problemer med å forstå at de bor i et av verdens beste land, så får de forlate Norge, sier FrPs Siv Jensen og Sylvi Listhaug i en felles uttalelse etter opptøyene i Oslo lørdag.

I en kort video tatt opp på Trandal i Sunnmøre lørdag kveld gir Fremskrittpartiets leder og nestleder en krystallklar melding til pøbelen som herjet i Oslo sentrum under og etter SIANs markering foran Stortinget.

Sylvi: – Nå står vi på vakre Trandal på Sunnmøre og ser bilder fra Oslo, og det er rett og slett sjokkerende å se hvordan ungdom oppfører seg; angriper politiet.

Siv: – Dette går rett og slett ikke an. Dette har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, dette handler bare om pøbleri, og man angriper altså ikke verdens beste politi på den måten. Her må vi ta tak, og nå må disse ungdommene skjerpe seg og erkjenne at de bor i et av verdens beste land.

Sylvi: – Hvis de har problemer med det, da får de finne seg et annet sted å operere på. Vi skal altså ha et trygt norsk samfunn, og ikke et samfunn der det går i gal retning, som vi har sett i vårt naboland Sverige.

Siv: – Ja, dette begynner å ligne veldig på svenske tilstander. Jeg får veldig avsmak av dette, og skjerp dere, ellers får dere kanskje tenke gjennom at det finnes andre steder i verden å oppholde seg.

Sylvi: – Nå er det nok.
 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.