Motdemonstranter begår hærverk, håner og provoserer politiet. Skjermdump fra video.

Document sendte tre spørsmål om de voldelige protestene mot Sian-markeringene i Oslo og Bergen til partilederne på Stortinget. Kun ett parti svarte.

Våre spørsmål dreide seg blant annet om hva vi kan lære av det som skjedde, og om de enkelte partier føler noe ansvar for tilstandene.

Bare Frp-leder Siv Jensen svarte .

Dette er våre spørsmål:

  1. Hvordan reagerer du på lørdagens motdemonstrasjon i Oslo rettet mot Sians markering på Eidsvolls plass?
  2. Vil hendelser som den i Oslo og tilsvarende i Bergen forrige helg påvirke ditt partis innvandrings- og integreringspolitikk?
  3. Har ditt parti noe ansvar for at vi har ungdom med minoritetsbakgrunn som ikke nøler med å angripe politiet?

Siv Jensen besvarte spørsmålene samlet:

For FrP er retten til å ytre seg helt grunnleggende i et fritt demokrati, selv om vi ikke er enige i ytringene. Vi tar avstand fra SIANs handlinger, men forsvarer deres rett til å ytre seg. Dette er vi i FrP alltid tydelige på.

Det vi har sett fra demonstrasjonene i Oslo og Bergen er helt uakseptabelt. Motdemonstrantenes oppførsel handler ikke om ytringsfrihet, det handler om pøbelstreker.Vi har verdens beste politi og det skal vi fortsette å ha i Norge. Nå vil vi i FrP se på strengere straffer for denne typen atferd vi har sett mot politiet i Bergen og Oslo.

Jeg reagerer også sterkt på at det tyrkiske utenriksdepartementet har bedt norske myndigheter iverksette tiltak for å hindre politiske ytringer. Vi skal verken la totalitære krefter eller andre stater få begrense den grunnlovfestede ytringsfriheten vi har i Norge. FrP vil stå opp for ytringsfriheten, helt uavhengig av hva myndighetene i Tyrkia, eller andre land måtte mene.

FrP har bidratt til at Norge nå har tidenes strengeste innvandringspolitikk, men FrP mener det fortsatt er behov for innstramminger. Så har hver enkelt et selv ansvar for sine handlinger, spesielt når man er så heldig at man vokser opp i ett fritt demokrati som Norge.

Ingen av de øvrige partiene svarte innen fristen som var klokken 12 i dag.

 

Kjøp Klanen her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.