Fanny Bråten med koranen under Sians markering utenfor Stortinget lørdag. Det har fått både det tyrkiske utenriksdepartementet og Frp-leder Siv Jensen til å reagere. Foto: Lena Marie Andreassen 

Frp-leder Siv Jensen reagerer sterkt på utspillet det tyrkiske utenriksdepartementet kom med etter at organisasjonen Sian rev i og spyttet på koranen i Oslo i helgen.

Departementet fordømmer handlingen i en uttalelse på den tyrkiske ambassadens Facebook-side og skriver at det forventer at norske myndigheter utfører nødvendige tiltak for å sikre at denne typen handlinger ikke skjer igjen.

Det reagerer Jensen sterkt på. Hun forventer at regjeringen gir tyrkiske myndigheter klar beskjed om at ytringsfriheten er grunnlovsfestet i Norge.

– En del av ytringsfriheten

– Vi skal verken la totalitære krefter eller andre stater få begrense den grunnlovfestede ytringsfriheten vi har i Norge. La meg slå fast at det er fullt lovlig å brenne koranen i Norge. Det skal det fortsatt være. Jeg tar avstand fra brenning av koranen, på samme måte som jeg tar avstand fra brenning av det norske flagg eller bibelen. Det er likevel noe vi må tåle i vårt samfunn, fordi det er en del av ytringsfriheten, sier Frp-lederen i en kommentar til NTB.

Samtidig understreker hun at partiet tar avstand fra Stopp islamiseringen av Norge (Sian).

Ber UD være tydelige

– Det tyrkiske utenriksdepartementet har åpenbart ikke fortsatt hva ytringsfrihet betyr. Jeg regner med at Utenriksdepartementet er tydelige overfor Tyrkia og andre muslimske land om hvordan ytringsfriheten står i Norge. Vi må hegne om vårt demokrati uavhengig av hva slags reaksjoner vi kan få, sier Jensen.

Det var under en markering lørdag at Sian-profilen Fanny Bråten rev i stykker og spyttet på sider fra koranen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.