Det var en pyntelig partilederdebatt fra Bodø. Ingen overtramp, ingen dramatikk. Alle oppførte seg eksemplarisk. Men var det en debatt som gjenspeilte Norges problemer? Overhodet ikke. Det var snarere som programlederne Atle Bjurstrøm og Fredrik Solvang omhyggelig unngikk å ta opp brennbare spørsmål. Om nødvendig omskrev de historien.

Det ble sagt at FrP forlot regjeringen fordi det ble ført for mye kjedelig politikk. Men alle vet at det er løgn. Siv Jensen ble tvunget til å ta FrP ut av regjering fordi grasrota ikke fant seg i at man var med på å hente IS-kvinnen til Norge. Der gikk grensen. Men dét passet NRK dårlig. Da ville man måtte avkreve partiene svar på virkelige problemer.

Det er bare tre uker siden Kabul falt, en av de mest dramatiske hendelser i etterkrigstiden, men ikke et ord om det i debatten.

Til tross for at det lørdag er tyve år siden 9/11, ofret ikke programlederne et eneste ord på den mest skjellsettende hendelsen i vår tid.

Det var som om Norge ikke er gjort til gjenstand for et gigantisk eksperiment som innebærer demontering av nasjonen. Den er i stedet blitt allemannseie. Man har gjort kongens ord til sine: Nordmenn kommer fra Afghanistan.

Pakt

Programlederne og partilederne har inngått en pakt om ikke å snakke om at verden har meldt sin entre etter å ha blitt invitert inn. De klarer det mesterstykke å diskutere kvaliteten på skolen uten å nevne at førsteklassingene i Oslo ikke behersker norsk, selv om de er født her.

Det er visse problemer man ikke bevilger seg ut av med penger. Flerkultur er et av de viktigste.

Den modellen norske politikere følger, forsterker bare problemene, og det er trist å konstatere at i 2021 har man blitt enig om å la være å ta dem opp.

Hva er det fundamentale problemet: At velferdsstaten og solidariteten er utvidet til å gjelde hele verden. Siden muslimske land er de mest vanstyrte, er det derfra flesteparten av innvandrerne kommer. De tar dysfunksjonaliteten med seg hit, men vi har ikke styrke til å innse det. Deres kultur bryter med vår. I stedet for å prøve å løse problemene, hiver norske politikere penger etter dem og gjør dem bare verre.

Flå de rike

Det vitner om svært liten motstandskraft at sosialistene får lov til å vinne frem med sitt enkle budskap: Flå de rike. Når Audun Lysbakken og Bjørnar Moxnes snakker om hvor man kan hente pengene, får man assosiasjoner til den franske revolusjon. Hvis de først slapp til, kom de ikke til å stanse ved skatteøkninger. De er inne på en total transformasjon av samfunnet. Klima gir dem påskuddet.

Når Sylvi Listhaug bruker de tre ytterliggående partiene på venstre fløy som skremmebilde og sier at de er på en annen planet enn Høyre, er jeg ikke så sikker på om det er riktig. Også Høyre tuter med ulvene og klarer ikke mobilisere noe ordentlig forsvar.

I alt som har med flerkultur og islam å gjøre, er Erna helt med. Det er ingen motstand. Avkristning, syv kjønn og hatlover ruller frem. Det finnes ingen bevissthet om faren ved bølgen som går over USA:

Er det noen land som er sårbare mot woke-ideologien, så er det de tre nordiske.

I vår enfoldighet tror vi fortsatt at det handler om å være god.

Vi kommer til å måtte lære en fryktelig lekse.

 

 

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.