Motvind Norges avdeling på Haramsøya brøt mandag politiets blokade på Haramsøya. Bildet viser en kampklar Hans Petter Thue. Foto: Nei til vindkraftverk på Haramsøya / Facebook

Hans Petter Thue (bildet) ble mandag formiddag arrestert av politiet for å ha brutt politiets ferdselsforbud på Haramsøya. Motvind Norge ber nå frivillige melde seg til aksjonen på Haramsøya.

Ved 12-tiden mandag aksjonerte politiet mot blokadebryterne og vindkraftmotstanderne på Haramsøya. Den første som ble arrestert var Hans Petter Thue.

Her filmer han seg selv i politibilen:

Hans Petter Thue var den første som ble arrestert for å ha brutt politiets ferdselsforbud på Haramsøya. Her er hans egen video fra Facebook – tatt opp i politibilen.

 

Den første meldingen om at politiets ferdselsforbud ble brutt kom på Facebook-siden til Motvind Norge mandag morgen:

«Motvind Haramsøya bryter det ulovlige ferdselsforbudet nå og stenger veien Stangeland Maskin bruker. Bildet viser en kampklar Hans Petter Thue. Hjemmestyrkene strømmer til. Politiet er på plass. Det regner litt og det kommer flere oppdateringer. Ferdselsforbudet omfatter også et privat bolighus. Folk som bor i huset risikerer bøter på 8000 kroner for å oppholde seg i sitt eget hjem. Midlertidig forføyning er begjært. Saken er påklaget til Politidirektoratet og utsatt iverksettelse av ferdselsforbudet er begjært. Aksjonen krever opphevelse av ferdselsforbudet både på Frøya og Haramsøya og stans i politiokkupasjonen av begge øysamfunnene. #StopHumanrightabuse #StoppMenneskerettsbrudd «

Litt etter kl. 11 kom neste oppdatering:

Ferjekaien sperret på landsiden. Stangeland hindret i å komme ombord i ferja. Politiets frist til aksjonistene på øya går ut kl 11.30. Vi blir stående i kamp for menneskerettigheter og miljø.

Motvind Norge har nå gått ut på sin Facebook-side og bedt frivillige melde seg til «tjeneste» på Haramsøya:

Vi trenger «kanonføde» som kan være med på å forsvare menneskerettigheter og miljø på Haramsøya og Frøya. Med kanonføde mener vi folk som er villig til å stå opp mot urett og ikke flytter seg på ordre fra politiet.

Politiet har gjort enda en tabbe som de kommer til å angre på. De kan arrestere en mann, men ikke arrestere et helt folk. Vi trenger flere Thuer som kan være med å velte et stort lass.
Ingen bøter skal vedtas. Vi gir full rettslig oppbacking. Nå står vi skulder ved skulder og nekter å akseptere brudd på menneskerettighetene.

Saken oppdateres.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.