Hans Petter Thue ble tidligere på mandag arrestert for å ha brutt politiets blokade på Haramsøya. Han ble løslatt mandag ettermiddag. Foto: Nei til vindkraftverk på Haramsøya / Facebook

Motvind Norges aksjon på Haramsøya fortsetter selv etter at Hans Petter Thue, er løslatt av politiet. Thue og Motvind Norge varsler at de vil prøve boten han ble ilagt for å ha brutt politiets atkomstforbud for retten.

Motvind Norge skriver på sin Facebookside at Thue har fått beskjed om at han vil bli bøtelagt, men at han nekter å vedta boten. Dermed bærer det mot rettssak, noe Motvind Norge også ønsker.

Hans Petter Thue er igjen en fri mann men har fått beskjed om at han vil bli bøtelagt. Han nekter å vedta boten og forlanger rettsak. Og rettsaker blir det. Den første rettsrunden blir i Tingretten der advokatfirmaet Elden har begjært forføyning med krav om stans i bruk av veien de bruker opp og ned fra fjellet. Advokaten representerer Thues eiendomsinteresser. Thue har aldri tillatt anleggstransport over sin eiendom. Dette er en privat vei beregnet for landsbruksformål og ikke en vei Stangeland Maskin og byggherre Zephyr kan bruke. Dagens aksjon ble utløst av at Politiet iverksatte ferdselsforbud på ulovlig måte. De har feks innlemmet et bolighus i ferdselsforbudet. Folk som bor der vil få bøter når de spaserer fra soverommet til kjøkkenet. Forbudet er klaget inn for Politidirektoratet

Thue filmet seg selv etter han ble arrestert: