Folk har fått nok av vindkraft-tøvet, og vil ha slutt på den hemningsløse utbyggingen av naturødeleggende vindkraftverk.

Det mobiliseres over hele Norge, bygdefolk, Motvind, Miljøforbundet og Naturvernforbundet og selv 40 ordførere reiser seg nå i protest mot ødeleggelsene av norsk natur og dyreliv. Regjeringen med Tina Bru i spissen for Olje- og energi departementet og NVE  prøver å presse utbyggingen igjennom sammen med pengeglade utbyggere fra inn- og utland. Regjeringen har til og med benyttet seg av unntakslovene under korona-forvirringen til å slippe inn vindkraft-utbyggere da grensen var stengt.

Folk flest har begynt å skjønne at Klimakur 2030 og vindturbiner som bråker dag og natt, kun er skalkeskjul for noen få som vil putte pengene i lomma uten å bry seg om lokalsamfunn, natur og dyreliv. NINA slått fast at over 100 havørner er drept av vindturbiner på Smøla, skriver Nationen/faktisk.no.

Norske og utenlandske subsidierte utbyggere vil transportere vindkraft ut av Norge, mens folket skal betale med høyere strømregning og ødelagt norsk natur og dyreliv for all framtid.

Den strømmen dissa vindturbinene produserer, skal den eksporteres til Europa?
Å hvis den skal det, korfor ikkje sette opp turbinene der? (spørres det i en kommentar på motvinds side)

Grunneier Hans Petter Thue, på Haramsøya, har blitt norges-kjendis siden han rigget bilen sin midt i veien hvor utbyggerne vil ta seg opp til Harams-fjellet, sovepose har han også med i bilen. Hans glade morgenmelding  fra bilen i dag kommer i facebook-gruppa » Nei til vindkraftverk på Haramsfjellet».

God morgen
Vi er på post med godt humør.
Dokumentasjon er også hengt opp

Ikke bare folk flest, men også lokale politikere har slått seg sammen og protesterer mot å ha blitt overkjørt av regjeringen, NVE og utbyggerne i vindkraft-sakene. 40 ordførere krever nå stans i flere vindkraftprosjekter. På tvers av landet er ordførere forbannet over ikke å bli hørt. De har nå sendt sitt andre opprop mot vindkraft. På Haramsøya haster det.skriver Klassekampen (bak betalingsmur).

Et halvt år har gått siden 35 av landets ordførere sendte brev til Olje- og energidepartementet og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). De har ikke fått svar. Det haster ifølge dem mer enn noensinne å bli hørt.

Akkurat nå står slaget om Haramsøya, hvor de gigantiske, støyende plast-turbinene av ikke-nedbrytbart materiale, ennå ikke har fått ødelegge utsynet og naturen og framtida. Ungdommer og voksne på Haramsøya prøvde å stoppe anleggsmaskinene fra å komme i land fra ferja 27.mai. Anleggsmaskiner som skal grave opp og ødelegge naturperlen, og pøse på med betong for å mure fast  åtte 150 meter høye turbiner, som dreper unikt fugleliv, ødelegger vernet natur og skaper støy for befolkningen.

Utbyggerne er frekkere enn flatlusa. De blir mer og mer bråkjekke etterhvert som de oppdager at staten og NVE lar dem gjøre akkurat som de vil.
Helt utrolig at sentrale myndigheter gir så fullstendig blaffen. Kriminell likegyldighet. (skriver en på Motvinds facebook-side)

Utbyggerne ville ikke gi seg, selv om hele lokalsamfunnet på Haramsøya prøvde å stoppe dem. Utbygger Zephyr hentet politiet for å få hjelp til å tvinge seg i land på den lille øya med enorme lastebiler og monster-turbiner. Men fortsatt stenger grunneier Thue standhaftig veien opp til fjellet med bilen sin. Slaget om norges natur står nå.

Kurt Oddekalv i Miljøforbundet legger ikke noe imellom:

Vindkraft er verdens største svindel, sier han og legger til det vi har funnet ut er at ingen har regnet ut totalen for utslippene. Vi har regnet på tallene og funnet ut at NVE ikke har regnet på dem, de har brukt tallene de har fått i fra noen, som noen har fått i fra noen, som har fått i fra noen. Slutten på den regla er at vindbransjen har levert sine egne tall. Det er bare løgn og faenskap, sier Oddekalv.

Organisasjonen Motvind, som får utallige nye medlemmer hver dag, vil ta åtte vindkraftverk til retten, skriver NRK.  Motvind hevder at vindkraft-utbyggingen er ulovlig, og at arbeidet må stanses til det rettslige er avklart. I Oslo sitter Olje og energi-minister Tina Bru musestille, og overlater til lokalbefolkning i små bygdesamfunn å kjempe mot utbyggerne. Samtidig aksepterer hun at politiet brukes på utbyggernes side, mot sivilbefolkningen som vil beskytte naturen og nærområdet sitt, også verna natur.

Protestene mot det folk kaller vindkraft-mafien hagler på facebook-sidene til Motvind.no og i undergruppene som «Nei til vindkraft på Haramsøya», Nei til vindkraft på Øyfjellet». Her er en som protesterer mot vindmølle-park i Nord-Odal».

Vindmøller Nord Odal er «utopisk». Det finnes ikke mer vindstille sted i Norge. Her avslører Vind-mafiaen at det er KUN subsidier som er driveren. 

Nå har også MDG kommet på banen og nylig sagt nei til utbygging på Harams-fjellet,melder NRK i dag. MDG er for vindkraft, men ikke hvis den skader naturen. Kanskje de skulle ta seg en tur ut av Oslo-gryta. MDG er tilhenger av den såkalte Klimakuren, som bygger på FNs bærekraftsmål som statsminister Erna Solberg fronter i inn- og utland. Solberg følger lydig Merkel og beskjeder hun får fra EU og FN.

Frp har til nå vært det eneste partiet som har gått inn for stans i utbygging med et såkalt dokument 8 forslag i Stortinget  og Sylvi Listhaug har meldt seg på protestene mot utbygging av Haramsfjellet, som ligger i hennes hjemfylke Møre og Romsdal. Hun skriver på sin Facebook-side 30.mai.

Utbyggingen bør stanses! Haramsøya som er så flott! Det er trist å se at disse hvite monstrene skal invadere øya og lage sår i det vakre landskapet. Frp har fremmet forslag om å stanse utbyggingen til saken har vært behandlet i rettssystemet. Dessverre støtter bare SV å hurtigbehandle dette forslaget i Stortinget. At Høyre, Venstre og KrF i regjeringen gav grønt lys for å bygge ut prosjektet er bare tragisk!

Styreleder Eivind Salen i Motvind.no er optimist. Han skriver på Motvind sin side:

Vi vinner. Denne uken har det strømmet inn med nye medlemmer i hundretalls. Denne uken har folk vært hyperaktive, i alle deler av vår herlige og kaotiske organisasjon av helt vanlige mennesker. Vi vinner, fordi vi er ekte.

Han melder også fra om rikspressen som har vært på myndighetenes og utbyggernes side, mot folk flest. Ganske utrolig av den 4. statsmakt som skal tjene mannen i gata. Motvind har forøvrig skrevet til NRK om ensidig dekning av vindkrafts-saken:

På Haramsøy står lokale folk og ser digre maskiner av jern med tvang rulle inn fra fergen som setter dem i land. Rikspressen kaller dem «aksjonister» og «demonstranter», men folk ser selvsagt at dette er mennesker som vil forsvare hjemmene sine. Det kunne vært oss.

Det var ungdomsskoleelever som stod der. De skal vokse opp på denne øya. Bildene av dem er sterke. Den eldre generasjon skal overlevere gården i bedre stand enn den ble overtatt. Det sitter i oss. Vi vil ikke gi dem en ødelagt fremtid.

Birgit Oline Kjerstad. (Leder av Nei til vindkraftverk på Haramsøya, red. anm.) Hun er ekte. Det er et savn i vår tid, da alt skal være så tilgjort og vellykket, og poenget er hvordan man blir oppfattet, ikke hva man er. Birgit vil bare forsvare øya si. Og kan si setninger som «lyden av bølgeskvulp mot sjøkanten betyr mye for meg».

Det er sterkt.

Mot henne står Olav Rommetveit, i Zephyr. Han er striglet, innstudert, et rent PR-produkt. Han har pugget talepunktene han skal si, og lirer dem av seg. Man kan lure på om hjernen er koblet til, man kan vite hjertet ikke er det.

Folk i Motvind jobber nå dag og natt, skriver brev til NVE, OED og til NRK og politiet, klager på vedtak. De er glad for å være mange, og mange som er villige til å stå på.

 Vi har vært foran Stortinget, vi har vært foran den tyske ambassade til Andmyran var reddet, og vi har vært på veier og i terrenget flere steder Tysvær, Nord-Odal, Buheii, Haramsøy, med mer, sier styreleder Eivind Salen i Motvind.

Det norske folk har reist seg i sin fulle tyngde nå og står sammen i Motvind.

Kan Erna Solberg forsvare 100 døde havørner, ødelagt natur, dyreliv og lokalsamfunn i Klimakur 2030 sitt navn?

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.