Nytt

Kampen mot vindkraftutbyggingen på Haramsøya har engasjert hele lokalsamfunnet. Foto: Guri Haram

Striden om vindturbinene på Haramsøy hardner til. I går ble en av de argeste motstanderne av vindkraft i Norge regelrett banket opp av sin nabo. Naboen heter Olav Stangeland og er eier av Stangeland Maskin AS, som er engasjert i utbyggingen av vindkraft flere steder i landet.

Saken er omtalt i en pressemelding som er postet i flere grupper mot vindkraft på Facebook. Der står hendelsen beskrevet slik:

… I går ettermiddag kom Olav Stangeland inn på Arvid Gimres eiendom i Sandnes og rev ham ut av en anleggsmaskin han kjørte. Olav Stangeland rev i stykker klærne til Arvid Gimre og slo ham flere ganger i ansiktet og på kroppen med knyttneven.

Document har snakket med mannen som har undertegnet pressemeldingen, leder for Medvind, Hans Petter Thue.

– Vi er litt i sjokk. En ting er å bli sjikanert av utbyggerne, men at milliardæren Olav Stangeland, som er daglig leder og eier av et av Norges største anleggsfirmaer, direkte slår ned vår venn og medarbeider Arvid Gimre, er bare helt uvirkelig, sier leder i Medvind Norge, Hans Petter Thue.

– Dette setter firmaet og navnet T. Stangeland i et meget dårlig lys, og ødelegger for mange av de ansatte i firmaet som ønsker å jobbe i et seriøst firma på en seriøs måte.

– Er saken politianmeldt?

– Ja, politiet kom med en gang de ble tilkalt, og saken er politianmeldt. Nå blir det jo spennende å se hva politiet vil gjøre. Det er jo ikke første gang Stangeland tar seg til rette.

Thue sikter her til en episode fra 2015 der Stangeland dumpet et tilhengerlass med store steiner foran Gimres hus i Sandnes. Saken ble omtalt av Stavanger Aftenblad.

Arvid Gimre politianmeldte Olav Stangeland for hærverk og sjikane etter at milliardæren i mai 2015 dumpet flere tonn stein foran huset til sin nabo. Foto: Arvid Gimre

Norges Miljøvernforbund, som har markert seg som en av de kraftigste motstanderne av vindkraftutbyggingen i Norge, har ikke omtalt denne saken spesifikt, men Stangeland Maskin AS er omtalt i en tidligere sak:

Haramsøya ødelegges i disse dager av de nye koloniherrene Zephyr og Stangeland Maskin.

Miljøvernforbundets billedmontasje til saken sier også sitt:

 

Les også: