En bil med sprengstoff sees på fergeleiet over til Haramsøya. Foto: Ukjent

Kl. 06.55 torsdag morgen startet en ny aksjon på Haramsøya. Aksjonister befolket ferga over til Haramsøya med så mange mennesker, at Lov om transport av farlig gods kom til anvendelse.

Slik ble et kjøretøy med sprengstoff fra vindkraftselskapets utbygger,  Stangeland Maskin, nødt til å bli stå på kaia. Men, etter pålegg fra politiet beordret kapteinen aksjonistene til å forlate ferga.

Minst én bil med sprengstoff ble stanset på fergeleiet over til Haramsøya, i det som aksjonistene har kalt «Operasjon Ferge».

En av de mest kjente aksjonistene, som tidligere i høst ble arrestert og bøtelagt, Hans Petter Thue, er nå på Haramsøya. Han er oppgitt over politiets fremgangsmåter.

– Politiet har på nytt gått over grensen. Kapteinen følte seg presset og beordret folk av ferga, uten noen lovhjemmel. Politiet noterte navn på alle sammen.

– Dette vil få etterspill. Nå er vi lei av å bli overkjørt av styresmakter som misbruker politiet til å fremme vindbaronenes agenda.

Oppdatering kl 14:40:

Hans Petter Thue sier til Document at det vil bli avholdt et eget dialogmøte med politiet på fredag.

– Politiet begikk et overgrep da de stoppet en lovlig fergetur.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.