Den 11. juni fjernet politiet bilen til Hans Petter Thue. Motstandere av det planlagte vindkraftanlegget på Haramsøya hadde da blokkert veien opp til Haramsfjellet med en bil, for å hindre transport av utstyr til anlegget. Tirsdag ble det klart at regjeringen ikke vil stanse utbyggingen. Foto: Hilde Beate Ellingsæter / Norde / NTB Scanpix

Olje- og energiminister vil ikke stanse utbygginga av vindkraftanlegget på Haramsøya, slik et samlet fylkesting ba om tidligere denne måneden. Det ble klart på et møte med representanter for den lokale aksjonsgruppa tirsdag, skriver Sunnmørsposten.

Med på møtet var Oline Kjerstad fra aksjonsgruppa Nei til vindkraft på Haramsøya. I tillegg var Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal, fylkesordfører Tove Lise Torve og Høyres gruppeleder i fylkestinget Anders Riise med på møtet.

– Jeg kan ikke stoppe det arbeidet som er i gang. Det må det en rettslig avgjørelse til, sier Bru til Sunnmørsposten.

Aksjonistene vil nå vurdere rettslige skritt.

En frustrert aksjonsleder bekrefter overfor NTB tirsdag at de nå vurderer å ta videre rettslige skritt for å sikre stans i utbyggingen.

– Advokaten mener det er gjort såpass mange feil i denne saken at det kan være grunnlag for å gå til retten, sier Kjerstad til NTB.

 

 

Kjøp T-skjorter til vindkraftaksjoner her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.