Møre og Romsdals fylkesordfører Tove-Lise Torve. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fylkesordfører Tove-Lise Torve i Møre og Romsdal krever umiddelbar stans i utbyggingen av vindkraftverk på Haramsøya.

Torve fremmer kravet i et brev til olje- og energiminister Tina Bru etter initiativ fra fylkesutvalget, skriver Sunnmørsposten.

Et enstemmig fylkesutvalg og fylkesting i Møre og Romsdal har krevd stans i utbyggingen på Haramsøya i påvente av at organisasjonen “Nei til vindkraftverk på Haramsøya” har fått avklart saken i retten. Organisasjonen har krevd midlertidig forføyning mot utbyggingen.

– Nå må olje- og energiminister Tina Bru (H) ta ansvar og stanse vindkraftutbygginga på Haramsøya fram til saka kommer i rettsapparatet, og departementet har fulgt opp vedtaket fra Stortinget før sommeren med å gjennomgå konsesjonsvilkårene, skriver fylkesordfører Tove-Lise Torve i en pressemelding.

Torve mener Stortingets vedtak ikke er til å misforstå:

– Gamle vindkraftkonsesjoner skal gjennomgås for å se om de er i tråd med forvaltningsloven og energilova. Nei til vindkraftverk på Haramsøya har i sommer sendt brev til departementet der de viser til flere saksbehandlingsfeil. Det skal derfor være enkelt for statsråden og departementet å gjennomgå saka på Haramsøya, slik Stortinget har krevd.

Statsråden må midlertidig stanse utbyggingen til saken er vurdert av departementet og prøvd i retten slik at naturen skjermes og folket på Haramsøya blir hørt.

– Noe annet vil ikke bli forstått og akseptert, fastslår Torve.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.