Denne videoen viser i all sin nøkterne gru hvordan et velfungerende paradis for folk og dyr forvandles til et brummende, drepende og deprimerende fremtidslandskap på globalismens alter. Foto: Anne Grethe Johnsen / Bård S. Solem / YouTube

Det er vinter, og landet har nok med nedstengninger, smittetall og håp om bedre tider. Noen tyr til skog og mark for å nyte naturens ro. Det ville nok gjerne folket på Haramsøya også ha gjort, om de hadde kunnet. Denne videoen viser til fulle at deres naturparadis er i ferd med å gå tapt. Nå varsler de folk på Island om farene ved Zephyr og andre vindbaroner.

Se først hva ødeleggelsene på Haramsøya betyr:

All ære til produsentene av denne videoen. Den bør deles i det vide og det brede.

Etter å ha sett slike bilder er det ikke vanskelig å forstå at Haramsøy-folket nå advarer folk på Island om hva som vil skje hvis Zephyr og andre vindkraftbaroner får lov til å bygge vindturbiner på Island. NRK hadde en sak om dette på lørdag:

Vindkraftmotstandarar åtvarar Island mot norsk selskap

– Vi kjenner på stress og ei sorg. Sinne og håplausheit. Vi vil ikkje at folk på Island skal oppleve dette. Folk blir overkøyrt, og vi blir ikkje høyrt, seier Jill Smith.

NRK har også snakket med den islandsk bloggeren og vindkraftmotstanderen Bjarni Jónsson.

Bjarni Jónsson er ein av dei som er imot dei store vindkraftplanane på Island. Den pensjonerte sivilingeniøren er ein aktiv bloggar og set pris på at nordmenn sender brev og åtvarar politikarane.

– Det er viktig å utveksle erfaringar på den måten, slik at ikkje alle går i dei same fallgruvene. Island har ingen erfaring med store vindkraftturbinar, seier Jónsson.

Han meiner Island ikkje har ein klimagevinst ved å bygge ut vindkraft, fordi landet har vasskraft og geotermisk energi.

Norge har også vannkraft, men det stoppet ikke ødeleggelsene her.

Document har snakket med den kjente vindkraftmotstanderen Hans Petter Thue om hvor langt de har kommet med å koordinere sin motstand med Island. Han ønsker ikke å gå i detalj om dette, men bekrefter at kontakt er etablert:

– Vi holder på å etablere kontakter på Island for å sette i gang kampanjer der.

Les også:

Stormkast inn i klima­debatten fra Borten Moe

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Gå ikke glipp av Dagsorden! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. I kveld kl. 21 har vi premiere på vårt nye søndagsprogram: Vårt naive Norge

Kjøp Ruud Koopmans bok her!