Eksempel på vakker norsk natur spolert av vindkraftutbygging, slik NRK ivrer for sent og tidlig. Foto: Roy Vestfjord

I Nord-Norge sett under ett sier 47,3 prosent nei til vindkraft, 40,8 prosent sier ja. NRK presenterer det som om nordlendinger nå er positive til vindkraft.

Det er en undersøkelse InFact har gjort for NRK som danner grunnlaget for NRKs artikkel om dette, og det er blitt en temmelig besynderlig artikkel, faktisk.

Hele oppslaget presenteres som om Nord-Norge jubler ved tanken på mer vindkraftutbygging.

Dette var muligens det resultatet man i NRK hadde håpet å få, og bestilt, fra InFact.

Men selv med alt av tilpasninger slike institutter ofte gjør for å tilfredsstille sine oppdragsgivere, klarte man ikke ende opp med noe flertall for vindkraft. Det ble motsatt.

Men det hindrer ikke de såkalte journalistene i NRKs såkalte klimaredaksjon i å gjøre det eneste de er interessert i, nemlig å presentere et manipulert bilde av virkeligheten, for at det skal passe med agendaen.

Derfor lager man en artikkel der det ropes ut i overskriften:

4 av 10 vil ha vindkraft i Nord-Norge: – En positiv overraskelse

Undersøkelsen viser altså at flertallet sier NEI til mer vindkraftutbygging i vakker nordnorsk natur. Dette fremstilles av NRK som en seier for vindkrafttilhengerne, og det pøses på med floskler om økende klimabevissthet, klimapanelets rapport osv.

Ja, dette er en positiv beskjed å få for alle andre enn klimafanatikerne. Det er faktisk oppmuntrende å se at NRKs massive propaganda ikke har maktet å snu flertallet. Folk i nord har sin sunne fornuft i behold.

For NRKs klimaavdeling kan det neppe oppfattes som annet enn en nedtur. Deres kampanje har ikke oppnådd det som er målet, nemlig å få en hel landsdel til å «være for» rasering av sin natur og sine nærområder.

I artikkelen refereres tallene fra undersøkelsen:

I Nord-Norge sett under ett svarer 40,8 prosent av de spurte ja på spørsmålet. Mens 47,3 prosent sier nei. Resten vet ikke.

49,9 prosent svarer nei i Nordland.

I Troms er det samme tallet 48,1 prosent.

Og i Finnmark 43,9 prosent.

NRK har også (motstrebende?) intervjuet vindkraftmotstandere i organisasjonen Motvind Norge.

Det fortelles at talsperson og styremedlem Hedda Indrebø i Motvind Norge synes det er bra at det er flere som er negative enn positive:

Hun håper at flere kan prøve å sette seg selv i andres situasjon.

– Jeg tror det er mange som ikke har en tanke om vindkraft før det rammer dem selv. Håpet mitt er at folk kan se at det er andre som står oppi grusomme situasjoner som rammer dem hardt.

Men er det ikke viktig å satse på grønn energi? spør NRK. 

– Vi trenger mye mer kraft og grønn energi, men vindkraft er egentlig ikke grønn energi når du ser hvor mye som er bak. Vinden er fornybar, men drenerte myrer, hjorten som blir jaget vekk, og havørnen, er ikke det, sier Indrebø.

I NRK er dette trolig et signal om at man ikke har trykket hardt nok på med klimaagitasjon og skremsler. Det må kjøres enda hardere, ikke minst mot de unge. De som tror de skal «redde jorda fra klimakrise». Da kan man kanskje få neste undersøkelse til å vise flertall for vindkraft i nord.

Det hjelper muligens også om InFact tilpasser undersøkelsen litt mer med hensyn til spørsmålsstilling og utvalg av spurte.

Dette lover uansett ille for dem som måtte ønske mer balansert og bedre vindkraft-journalistikk fra NRK fremover. Det blir ganske sikkert bare verre.

Av grunner de knapt forstår selv har NRK fått det for seg at de skal bidra til at norsk natur ødelegges av store, stygge, støyende og fugledrepende vindturbiner. Fornuftige mennesker må gjøre sitt beste for å demme opp for deres propagandakampanje

 

Årets boknyhet er her! Forhåndsbestill i dag, du også:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Husk å gi et bidrag til vårt arbeid:


.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂