FBI-advokaten Kevin Clinesmith er den første som får reist en tiltale mot seg for kriminell oppførsel i forbidelse med FBI spionering på og overvåkingav Trump-medarbeider Carter Page.

Page sa at han hadde arbeidet for «regjeringen», et forblommet uttrykk for CIA eller en av de andre e-tjenestene. Clinesmith spurte CIA: Stemmer det? Han fikk svar tilbake: Ja, det stemmer.

Men Clinesmith var ikke fornøyd med svaret. Det ville umuliggjøre at overvåkingen kunne fortsette. Clinesith tok derfor eposten og endret meningen til det motsatte: Page var ukjent for CIA. Dermed kunne overvåkingen av ham fortsette.

Clinesmith er også kjent for å ha utbrutt Viva La Resistance! til en kollega i forbindelse med valgutfallet. Resistance var ordet Hillary og hennes folk adopterte for sin motstand mot Trump.

Clinesmith har allerede signalisert at han vil erklære seg skyldig i å ha løyet i tjenesten.

Clinesmith is being charged in federal court in Washington and is expected to plead guilty to one count of making a false statement, his attorney Justin Shur told The Associated Press.

Clinesmith er lavthengende frukt. Justisdepartementet og Durham må komme opp med noen tyngre navn for å vise at de mener alvor.

 

Durham probe: Ex-FBI lawyer to plead guilty in first criminal case arising from review, sources say

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.