Skjermdump fra Facebook.

Journalist Erling Marthinsens har fått sparken i Resett etter at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli.

Marthinsen hevder det var helt tilfeldig at han endret bildet akkurat 22. juli.

En dag i juli hadde jeg avsluttet en bok om tempelriddernes historie. I den sammenheng endret jeg mitt profilbilde på Facebook til et tilfeldig bilde jeg fant på Facebook, skriver han på Facebook.

Redaktør Helge Lurås skriver i en pressemelding at mange vil slite med å tro på at endringen av profilbildet 22. juli var en tilfeldighet.

Bare timer etter at TV 2 omtalte Marthinsens profilbilde på Facebook tok redaktøren affære.

– Jeg kjenner Erling og vil gjerne tro ham på at det hele var en tilfeldighet. Men tvilen vil bestå hos mange, og det er svært viktig for Resett å ta fullstendig avstand Breiviks terroraksjon og alle andre ekstremister. For å rydde enhver tvil av veien om hvordan Resett stiller seg til 22. juli, har jeg etter samtale med Erling Marthinsen kommet frem til at vi avslutter samarbeidet med umiddelbar effekt, skriver Lurås.

Marthinsen skriver at han tar fullstendig avstand fra Anders Behring Breiviks tanker og ideer.

Bildet var av en tempelridder. Morgenen 1. august ble jeg gjort oppmerksom på at jeg hadde endret mitt bilde den 22. juli. Jeg forsto umiddelbart hvorfor dette var problematisk, og slettet profilbildet. Det problematiske ligger selvsagt i at terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik fantaserte om at han tilhørte en lignende orden. Selvsagt er det ingen forbindelse mellom ABB og en katolsk organisasjon som ble utslettet tidlig på 1300-tallet. Men med tanke på datoen innså jeg raskt at jeg hadde gjort en gedigen tabbe.

Konsekvensene for meg personlig blir store. Jeg mister jobben og inntektsgrunnlaget mitt på dagen. Jeg bebreider ikke Lurås og Resett for avgjørelsen. I dagens klima er det umulig å trå feil.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.