– Det var Document.no som avslørte at 22. juli-senteret brukte min Facebook-melding som en del av undervisningen om terrorangrepene. Det avslørte hvilke holdninger en offentlig finansiert institusjon har, sier Listhaug. Foto Øyvind Thuestad

I boken «Der andre tier» tar Sylvi Listhaug et oppgjør med flere journalister, redaktører og medier, men i dag roste hun Document generelt og  avsløringen av 22. juli-senteret spesielt.

I et intervju med bransjenettstedet Kampanje beskriver Frp-nestlederen sitt forhold til norske journalister som nærmest harmonisk – med noen unntak:

– Stort sett har jeg et veldig godt forhold til norske journalister. Jeg opplever i de aller fleste tilfeller å bli godt behandlet, at det som skrives er det jeg har sagt. Og så opplever jeg at det forsøkes å tegne et bilde av meg som litt ondskapsfull. Det kjenner jeg men ikke igjen i. Jeg blir forsøkt karikert som som mørkekvinne som er ultrakonservativ. Det er noe av det latterligste jeg vet om.

– Gode saker

Kampanje noterer at «også såkalte alternative medier» var til stede på pressekonferansen: Redaktørene Helge Lurås fra Resett og Hans Rustad fra Document. Kampanjes journalist spør Listhaug om hun har tillit til medier som Resett og Document.no:

– Jeg mener de kommer med gode saker. Det var for eksempel Document.no som avslørte at 22. juli-senteret brukte min Facebook-melding som en del av undervisningen om terrorangrepene. Det avslørte hvilke holdninger en offentlig finansiert institusjon har. Disse mediene har gode artikler som blir diskutert. Jeg leser ulike medier og gjør meg opp egne meninger.

VG: «det høyrevridde nettstedet Document.no»

Listhaug sa følgende til VG i forrige uke da avisen skrev om avsløringen av 22. juli-senteret:

– Jeg er utrolig glad for at det finnes mennesker der ute som passer på og som bidrar til at vi kan holde denne typen institusjoner i ørene, sier Listhaug som sier hun først og fremst er ute etter en bekreftelse på at bildet ikke skal brukes igjen.

VG er påfallende nøye med å ikke nevne Document ved navn i forbindelse med rosen, og avisen er tilsvarende nøye med å stemple («høyrevridd») – og å ikke lenke til Documents sak, noe som er alminnelig kutyme når man siterer andre medier:

«Det var det høyrevridde nettstedet Document.no som oppdaget utstillingen. Da 22. juli-senteret ble konfrontert reagerte de med å fjerne bildet.»

– Samme tillit til alle medier

Listhaug får spørsmål om hvem hun har mest tillit til; tradisjonelle medier som NRK, TV 2 og VG, eller alternative medier som Resett og Document:

– Jeg har stort sett den samme tilliten til alle medier. Jeg ser at det er en del diskusjon knyttet til mediene som ikke er en del av Vær varsom-plakaten, men jeg synes det er bra at det kommer ut ulike meninger fordi tradisjonelle medier er ensrettet. Det gir oss et rikere utvalg av kanaler.

Document arbeider etter Vær Varsom-plakatens og Redaktør-plakatens prinsipper.

– Større bredde i USA

Frp-nestlederen har mener at amerikanske medier har større bredde av meninger og politisk mangfold enn norske medier.

– Amerikanske medier har større mangfold enn mediene her hjemme. Der kan jeg se på CNN, på Fox News, det er større variasjon. Det synes jeg er bra.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂