Navnene på “de unge” som er siktet for å ha slått ihjel bussjåføren Philippe Monguillot (59) fordi han ikke ville slippe dem på uten munnbind, er lekket ut: Mohamed C., Mohammed A., Moussa B. og Sélim Z.

Monguillot ble hjernedød etter etter å ha blitt slått helseløs i den franske byen Bayonne for en uke siden. Han døde fredag av skadene.

Uttrykket “rystet” har vært brukt mange ganger. I denne sammenhengen betyr det nok at folk ser en normal familie som får livet knust av en bagatell. Fordi samfunnet har medlemmer som ikke respekterer de reglene som er bestemt og som Manguillot mente skulle gjelde alle. Det at han ikke ga seg men var prinsippfast, kostet ham livet.

Det er dette som ryster vanlige mennesker. De tenker: Det kunne vært meg. Hva gjør jeg når de vil ha spesialbehandling – i butikken, i taxien, på fotballbanen, på fortauet eller i trafikken – overalt støter vi på regelbryterne.

Myndighetene later som om de ikke ser problemet. Mediene mørklegger dem, men for vanlige mennesker blir de mer og mer påtrengende. De følger sine nære i tankene når de går ut og håper intet skjer.

Manguillots skjebne viser hvor galt det kan gå.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.