Etter 128 år ble rekorden slått. Liverpool maltrakterte Manchester United og vant 7-0 i dagens oppgjør. Kommentatorene brukte begrep som «henrettelse» og «ydmykelse».

Det er tidenes største seier for Liverpool over sin argeste rival. I 1895/96-sesongen vant Liverpool 7-1 over United. Den gang het Manchester-klubben Newton Heath.

Cody Gakpo, Darwin Núñez og Mohamed Salah scoret alle to mål hver i kampen, mens Roberto Firmino sto for én nettkjenning.

Splitte mine bramseil! utbrøt han jålete trønderen i studio. United har vært langt bedre enn Liverpool denne sesongen. Og så blir de rett og slett knust.

Det mest ekstreme er at tapet ikke skyldes at ManU var elendige. De var faktisk helt på høyde med Liverpool i første omgang. Liverpool hadde riktignok ballen mest, men ManU skapte gode målsjanser.

Så tok det slutt for bortelaget. Andre omgang ble en ren ydmykelse. Liverpool vant så å si alle dueller og leverte perlemål på rekke og rad.

The Kop sang «Always look on the bright side of life», bare for å gni det inn overfor bortelaget. Nils Johan Semb brukte ordet «verdensklasse» om hjemmelaget.

Plutselig er det et snev av håp om at Liverpool kan vinne med tre mål mot Real Madrid på bortebane i 8-delsfinalen i Champions League. Sjansen er mikroskopisk, men den eksisterer. Mer krever ikke vi tilhengere … enn et snev av håp.

Jeg sitter rystet av glede etter et veldig tungt år. At Mohammed Salah slo rekorden til Robbie Fowler om antall mål i Premier League for Liverpool, er greit nok. Men at viktige spillere som Henderson, Gakpo, Elliot og Nunez presterte på toppnivå, veier tyngre.