Liverpool overvant problemene de har hatt på bortebane i imponerende stil og vant 6-1 over et tafatt og skrantende Leeds på Elland Road.

Det betyr at Yorkshire-laget for alvor er involvert i nedrykksstriden, med bare syv ligakamper igjen å spille.

Jürgen Klopps lag, som fortsatt håper å gjøre et siste fremstøt for en usannsynlig topp fire-plassering denne sesongen, hadde ikke klart å score mot et bunn-seks-lag på de seks siste forsøkene.

Men mot Leeds var det ingen fare for at historien skulle gjenta seg, og Liverpool ledet med to mål før halvspilt kamp.

To scoringer av både målmaskinen Mo Salah og av Diogo Jota sørget for at Liverpool nå kun ligger tre poeng bak Aston Villa på sjetteplass, mens Leeds befinner seg kun to poeng over nedrykksstreken etter å ha sluppet inn 11 mål på de to siste hjemmekampene.

Det var en del kontroverser rundt Liverpools åpningsmål, da Trent Alexander-Arnold så ut til å bruke en arm for å kontrollere ballen, men VAR godkjente situasjonen hvor backen la ballen til rette for Cody Gakpo, som satte ballen i mål ved bakre stolpe.

Dramatisk oppgjør mellom Liverpool og Arsenal

Salah, som scoret sitt syvende og åttende mål på seks kamper mot Leeds, tok imot Jotas glimrende pasning før han ved hjelp av noen fantastiske bevegelser for å unnslippe Pascal Struijk, skjøt forbi en hjelpeløs Illan Meslier i Leeds-målet.

Luis Sinisterra scoret det som viste seg å kun bli et trøstemål like etter pause (47). Målet tente Merseyside-laget og banet vei for en rekke massive angrep i andre omgang, ledet an av Salah.

Egypteren scoret et majestetisk fjerde mål i det 64. minutt, kort tid etter at Jota scoret sitt første mål på over et år. Den portugisiske spissen la til et imponerende mål nummer to i det 73. minutt.

Liverpool avsluttet en forrykende forestilling med et mål i det 90. minutt da Trent Alexander-Arnold spilte inn innbytter Darwin Nunez, som avsluttet pent med sin niende Premier League-scoring for sesongen.

Seieren var Liverpools første i alle turneringer siden de banket Manchester United 7–0 i begynnelsen av mars, mens Leeds’ håp om å overleve i Premier League fikk et nytt hardt slag etter at de slapp inn fem mål på hjemmebane mot Crystal Palace sist.