Tirsdag klokken 11.24 la NTB ut en melding om et ektepar i Norge som mishandlet sin datter fordi hun ikke ville gifte seg med fetteren sin. Man skulle tro at dette ville være en viktig nyhetssak i Norge hvor søskenekteskap, islam og økende familievold er interessante temaer for Norges fremtid. Men nei. VG hopper elegant over NTB-saken i sin nyhetsstrøm. En hest som døde etter påkjørsel var viktigere.

Dagbladet er som vanlig mest opptatt av å vise frem peniser:

Heller ikke Dagbladet eller Aftenposten plukket opp NTB-saken. Eller har begge redaksjonene tatt en lang lunsj i finværet? Nettavisen derimot, la den ut.

De store riksavisene er raske til å kaste seg over rasisme og politivold i andre land. At en ung jente i Norge blir mishandlet av foreldrene for å nekte å la seg tvangsgifte og voldta av sin fetter er derimot en ikke-sak. For da kommer islam inn i bildet. Og det må vi ikke snakke om. Da er det tryggere med rasisme hvor de hvite og vestlig kultur er de slemme.

Å ikke gripe tak i dette problemet er den virkelige rasismen.

Hvor er du nå, knele-Raja?

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.