Palazzo Marino i Milano, opplyst med fargene til det italienske flagget under koronaepidemien den 20. mars, 2020. Foto: Daniele Mascolo / Reuters / Scanpix.

Koronakrisen har gitt italieneres tillit til Tyskland en real knekk. I en måling sier 26 prosent at de stoler på landet, mot 42 prosent for et år siden.

– Dette er forutsigbart og gjenspeiler holdningen regjeringer i Nord- og Sentral-Europa har vist i krisen, sier Ilvo Diamanti til avisen La Repubblica.

Han leder Demos & Pi, som står bak målingen.

Pandemien har igjen tydeliggjort skillelinjene mellom nord og sør i EU. Hardt rammede land som Italia og Spania klager over det de mener er manglende sympati fra land lenger nord, som Tyskland og Nederland.

Målingen viser at tilliten til USA har falt fra 38 til 32 prosent, mens tilliten til Kina har økt fra 24 til 26 prosent. Minst tillit har italienerne til Ungarn, som faller fra 17 til 10 prosent.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.