Tedros Adhanom, generaldirektør for Verdens helseorganisasjon (WHO), håndhilser på den kinesiske presidenten Xi jinping før et møte i Beijing den 28. januar 2020. Foto: Naohiko Hatta via Reuters / Scanpix.

Verdens helseorganisasjon (WHO) håper at Kina inviterer organisasjonen til å delta i en granskning av hvilket dyr koronaviruset stammer fra.

– WHO vil gjerne arbeide med internasjonale partnere og delta i en etterforskning rundt dyreopprinnelsen på invitasjon fra den kinesiske regjeringen, skriver WHOs talsmann, Tarik Jasarevic, i en epost til nyhetsbyrået AFP fredag.

Han sier at WHO har kjennskap til at det pågår en rekke granskninger i Kina for å få en bedre forståelse av hva som er kilden til utbruddet. Men FN-organisasjonen er foreløpig ikke involvert i noen av dem.

Eksperter mener at koronaviruset smittet fra dyr til mennesker. Det første smittetilfellet ble registrert i den kinesiske byen Wuhan i desember, og en teori er at det smittet mennesker på et populært marked der det ble solgt kjøtt fra eksotiske dyr.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.