Den rette, islamske tro verner mot korona-virus, ifølge palestinsk imam. Bildet er fra Gaza stripen, mars 2018. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa.

Ikke alle er like bekymret over viruset. En palestinsk imam ser lyst på det hele, og mener dette er Allahs straff mot vesten. Han er overbevist om at muslimer vil være beskyttet, og er svært tilfreds med at så mange ikke-muslimer nå er syke, spesielt i USA.

Det er det svenske nettstedet Fria Tider  (mur) som melder om den palestinske imamens oppsiktsvekkende tale under fredagsbønnen sist uke. De baserer seg på et oppslag i mediet Memri TV som rapporterer spesifikt fra Midtøsten.

«Prisa Allah!» – populär TV-imam jublar över massdöd av icke-muslimer i västvärlden, skriver Fria Tider i sin overskrift.

Man beretter videre:

«I sin predikan i fredags, som sändes i den palestinska tv-kanalen Al-Aqsa TV, beskrev (imamen) Jamil Al-Mutawa koronaviruset som en «Allahs soldat».

Nettopp det er et hovedpoeng i talen. Imamen skal særlig ha vært opptatt av at viruset etter hans mening skiller mellom muslimer og ikke-muslimer. De troende beskyttes, mens de vantro får sin velfortjente straff fra oven:

«I sin predikan jublade den palestinske imamen över att coronaviruset dödar så många icke-muslimer runt om i världen.»

For imamen er det ifølge Fria Tider/Memri TV ekstra oppmuntrende å se at viruset sprer seg så raskt i USA:

«….. det har drabbat samtliga 50 delstater i USA. För en timme sedan sa de på TV att de förväntar sig att 58 procent av Kalifornien smittas inom två månader. De pratar om 25 miljoner smittade i bara en av de 50 delstaterna. Prisa Allah!»

Korona-epidemien gir åpenbart mye glede for «religiøse forkynnere» som bobler av hat mot vesten, og særlig mot USA.

Men også situasjonen i Israel byr på lyspunkter for imamen. For i Israel er man til dels sterkt rammet av viruset, mens Allah etter imamens mening sørger for å verne om de rettroende i de palestinske områdene rett ved:

«Se hur tomma de israeliska städerna är. Se hur tomma deras gator är, och se hur trångt det är i denna moské. Vem är det som har gett oss säkerhet och satt skräck i dem? Vem är det som har skyddat oss och skadat dem? Det är Allaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! ylade Al-Mutawa.»

Men det er som kjent ikke bare i USA og Israel det befinner seg ikke-muslimer. Imamen retter også sitt blikk mot Europa, der han finner ytterligere signaler om den svært så «positive utviklingen» ved at kristne rammes og blir syke. Jo flere smittede, jo bedre, synes å være tankegangen, og da gir jo for eksempel Italia mye være glad for.

Det er imidlertid ikke nok å være muslim. Man må ha den rette muslimske lære. For imamen setter nemlig stor pris på at de «vantro» shiamuslimene i Iran i så stor utstrekning får smake denne guddommelige straffen:

«Han prisade Allah för de höga dödstalen i länder som Italien och shiamuslimska Iran.»

Det er ifølge imamen mange gode beviser for at den rette tro beskytter mot dette viruset:

«Muslimerna är de som är minst smittade. Bröder, innan jag gick in i moskén kontaktade jag högt uppsatta läkare och de sa till mig att det för tillfället inte finns ett enda fall i Gaza.»

Men akk, denne gleden fikk seg snart et skudd for baugen:

«… dagen efter bekräftades de första smittfallen i Gaza, rapporterar Memri TV.»

Mange eksperter frykter at korona-viruset snart vil slå ut for fullt i Afrika. Her finnes det er rekke folkerike, muslimske og ikke-muslimske land med et helsevesen som ofte er svært så mangelfullt sett med vestlige øyne.

Smitten kan spre seg svært raskt, og det medisinske behandlingstilbudet vil være til dels helt fraværende.

Desto viktigere blir det da at befolkningen forstår hva dette handler om, tar epidemien på fullt alvor, og vet å sette i verk effektive, smitteforebyggende tiltak i sine lokalsamfunn. De trenger informasjon og fakta.

Det man absolutt IKKE trenger i en slik situasjon, er religiøse myter og vrøvl av det slaget som denne imamen sprer om seg med.

Slikt er det mer enn nok av ellers.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.