Suhls politisjef Wolfgang Nicolai. Stillbilde: Stadt Suhl / Facebook.

Da tysk politi i en massiv operasjon med 150 politifolk tirsdag arresterte 22 asylsøkere som hadde protestert mot karantenetiltak ved et asylmottak i Suhl i delstaten Thüringen, ble politifolkene ifølge Suhls politisjef Wolfgang Nicolai møtt med steinkasting, opplyser den regionale tyske allmennkringkasteren Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

MDR siterer også politisjefen på at karanteneopprørerne hadde oppfordret til sultestreik og nektet andre beboere i mottaket adgang til spisesalen. Da politiet kom, var dessuten mottaket så kraftig underbemannet at politiet fant det nødvendig å hjelpe beboerne med praktiske oppgaver, opplyste Nicolai.

Den mest oppsiktsvekkende informasjonen som Suhls politisjef har gitt, er derimot ikke gjengitt av noen etablerte medier, og om ikke lokalmyndighetene hadde offentliggjort et opptak fra en pressekonferanse på Facebook, som alternative medier siden har postet utdrag fra til YouTube, ville det heller ikke ha blitt kjent:

De aggressive asylsøkerne, fra Georgia og fra nordafrikanske land, hadde dagen i forveien holdt opp en IS-fane, forsøkt å ødelegge porten og skapt en aggressiv atmosfære samtidig som de brukte mindreårige som skjold, sier Wolfgang Nicolai fra ca. 1:30 ut i dette opptaket:

Det blir nesten en bagatell i sammenligning at opprørerne ifølge politisjefen også forsøkte å sette fyr på mottaket.

Man kan spørre seg hvorfor ingen av de tilstedeværende fra etablerte medier finner det verdt å offentliggjøre at aggressive asylsøkere opptrer med IS-flagg. Det er som om de – kollektivt – tenker at folk ikke tåler sannheten, eller som om spørsmålene folk ville stille, kan bære galt av sted: Hvorfor befinner det seg en IS-fane i et tysk asylmottak? Eller IS-tilhengere?

Det forholder seg imidlertid eksakt motsatt: Folk tåler ikke løgnene, halvsannhetene, den selektive tausheten, den politiske vinklingen eller – kanskje fremfor alt – den skittviktige, nedlatende holdningen til allmennheten, som etterspør informasjon den ikke får.

Asylretten eksisterer i prinsipp for å beskytte mennesker, men dette er nå snudd på hodet: Landene som tilbyr asyl, må beskytte seg mot asylsøkerne.

Det blir ikke så lett for Europa å forsvare seg mot en pandemi, en økonomisk nedsmeltning og en fiendtlig invasjon på samme tid.

Det blir noe enklere så snart asylretten er historie, noe som ville sette sårt tiltrengt optimisme i hardt prøvde europeere. Det bør ikke bli lenge til.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.