Stillbilde: MDR Thüringen / YouTube.

Rundt 150 tyske politifolk, noen av dem i heldekkende vernedrakter, rykket tirsdag ut til et asylmottak i Suhl i Thüringen, der de arresterte 22 asylsøkere omtalt som «bråkmakere», skriver Tageszeitung.

Bakgrunnen for utrykningen var misnøye med karantenetiltakene som er blitt iverksatt ved asylmottaket under koronaepidemien.

Ifølge politiet hadde de allerede merket seg «misnøyeerklæringer» over innskrenkningen og «forsøk på karantenebrudd». Det skal ha skjedd forsøk på å klatre over gjerdet og å hisse opp andre beboere. Ifølge politiet reagerte flyktningene «uten at det skjedde større hendelser». De 22 pågrepne ble anbrakt i et tomt ungdomsfengsel i Arnsdorf, der de skal fortsette karantenen.

Ellen Könneker, som representerer Thüringen flyktningråd, kritiserer mangelen på informasjon om karantenen, som ifølge henne har skapt en «absolutt kaotisk situasjon». Politioperasjonen virket skremmende, sier hun.

Politiet bemerker at det var få tjenestepersoner ved mottaket fordi femten ansatte der også er i karantene.

Innenriksdepartementet rapporterer at det er påvist koronasmittede ved åtte asylmottak i Tyskland, opplyser Tageszeitung.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.