Nytt

Ildspåsettelser av flyktningeboliger hører dessverre til hverdagens orden i Tyskland, men sist helg eskalerte volden med flere overfall, skriver Jyllands-Posten.

Listen er uhyre dyster lesning:

Fredag aften var en ung, syrisk mand således på vej hjem i Hannover, da en personbil kørte op på siden af ham, og nogle mænd råbte fremmedfjendtlige ord mod ham. Kort efter stoppede bilen. Fem mænd steg ud, trykkede ham op mod muren, mens en slog ham i ansigtet.

Lørdag aften gik det ud over to syriske mænd, som stod uden for den gymnastiksal, som p.t. er deres bolig i Wismar i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Pludselig dukkede omkring 20 maskerede personer op, bevæbnede med bl.a. baseballbat, som de gik til angreb med, hvorefter de stak af.

Tidligt søndag morgen gjorde 20-30 gerningsmænd ligeledes brug af baseballbat, da de i Magdeburg i delstaten Sachsen-Anhalt overfaldt tre syrere. Personerne flygtede, da civilklædte betjente greb ind. Dog lykkedes det at anholde en 24-årig mand, som siden blev løsladt.

I byen Jena i Thüringen var det en 27-årig syrer, som søndag morgen ventede på en sporvogn, da tre fremmede mænd overfaldt ham.

Samtlige ofre måtte behandles ved sykehus, selv om ingen ble livstruende skadet.

Det skjedde også nye brannattentater, og ikke bare mot planlagte asylmottak:

I byen Freital i Sachsen skete der natten til søndag en eksplosion ved et flygtningehjem, hvilket resulterede i, at tre vinduer sprængtes. Én person, der lå og sov, da braget lød, fik snitsår i panden af det splintrede glas.

Politiet går ud fra, at der er tale om en højreekstremistisk forbrydelse.

Denne ulykksalige omdreiningen av voldsskruen har dessverre ligget i kortene en stund.

Det ville da heller ikke være lett å skissere en politikk som er bedre egnet til å fremkalle mer voldelig degenerering, enn den som føres i øyeblikket. Tyskland holder stø, selvvalgt kurs mot om ikke en krig mellom fattige, så i alle fall alvorlige gnisninger langs etniske kulturelle og religiøse skillelinjer mellom samfunnets nedre klasser. Så ødeleggende, så unødvendig.

 

Jyllands-Posten