Omar el-Hussein kunne radikaliseres i fengsel, og vaktene så det og rapporterte. Men alarmene gikk ikke videre til sikkerhetspolitiet PET.

Fengselsforbundet i Danmark forteller at fanger med utenlandsk bakgrunn ikke bare dominerer i antall, de har også tatt kontroll over de andre fangene. De bestemmer at det skal møtes opp til bønn, hva som skal spises og står for overfall på etniske dansker.

Fængselsforbundet bemerker syrlig:

‘… hvis man én gang har stået over for en indsat, som er blevet overhældt med flere liter kogende olie med sukker i, så får man et lidt andet syn på det.’

I forbindelse med femårsdagen for Omar el-Husseins terror mot Krundttønden og synagogen, har det vært oppmerksomhet rundt forholdene i fengslene. Omar el-Hussein viste klare tegn på radikalisering som ble innrapportert til Kriminalforsorgen, men rapportene ble ikke sendt videre til sikkerhetspolitiet PET.

Berlingske har set nærmere på Kriminalforsorgens rapport ‘Etnicitet og statsborgerskab 2018’, der fortæller at 50,5 procent af de 1.007 indsatte i landets lukkede fængsler var udlændinge, indvandrere eller efterkommere. For Københavns vedkommende var det 66,3 procent af ud af 602 indsatte. Fra B.dk – Stadig flere indsatte i landets fængsler og arresthuse har udenlandsk baggrund.

“Samlet set tegner ‘Etnicitet og statsborgerskab 2018’ ifølge Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, et alarmerende billede.

‘Den viser, at udlændinge, indvandrere og efterkommere udgør en stigende og for stor andel af de, der sidder i vores fængsler. Det er en stor udfordring for os,’ siger han. …

Men det betyder jo, at de personer – nogle af dem er dømte kriminelle – sidder bag lås og slå. Så hvorfor er det egentlig et problem?

‘Jo, samfundsmæssigt er det et problem, at nogle grupper på den måde skiller sig negativt ud. Det er som sådan ikke mit problem, men hvad der foregår i fængslerne, er mit problem, og jeg har forsøgt at råbe op om det, siden jeg blev tillidsmand i Nyborg Fængsel i 2007. Og problemerne er kun blevet større,’ siger formanden og fortsætter:

‘Kriminalforsorgen har i mange år haft berøringsangst, men vi ser, at efterkommerne ikke bare forsøger, men faktisk tager styring over andre indsatte ude på gangene – hvad man må spise af mad, indsatte bliver pålagt at deltage i bøn. Der er også meget voldsomme overfald på etniske danskere.’

‘… hvis man én gang har stået over for en indsat, som er blevet overhældt med flere liter kogende olie med sukker i, så får man et lidt andet syn på det.’”

 

Kriminalforsorgen, April 2019, Etnicitet og statsborgerskab, 8 sider

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.