Under sitt besøk på Svalbard fyrte statsminister Erna Solberg av en kraftsalve mot Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteriet» på TV 2-nyhetene onsdag kveld.

Statsministeren omtalte de mer enn 140.000 menneskene som er medlemmer av gruppen, nedlatende som blant annet «klimafornektere» og «EU-motstandere».

Det er en samling av personer som er klimafornektere, innvandringsmotstandere, anti-globale løsninger, EU-motstandere – det er en sånn sammensurie dette som sier at den verden vi har i dag, den aksepterer vi på en måte ikke. Men poenget er at verden må løse oppgaver sammen. Dette er en tid for å skjønne at internasjonalt samarbeid er viktig.

Erna Solbergs bruk av ordet «sammensurie» bringer tankene hen på den beseirede amerikanske presidentkandidat Hillary Clintons omtale av Trump-velgere som «a basket of deplorables».

Det Norske Akademis ordbok kan opplyse at ordet som har den korrekte formen «sammensurium» betyr en forvirret, rotete blanding – og ordet er avledet fra det nedertyske sammelsuur, som ifølge ordboken betyr «dårlig blandingsrett av forskjellige matrester».

Uttalelsen er oppsiktsvekkende, for i dette tilfellet er det jo norske velgere hun snakker om. Mange av dem som f.eks. er innvandringsmotstandere, vil også være tidligere Høyre-velgere.

Og er det nå egentlig så galt å være EU-motstander i et land der et flertall ved folkeavstemning to ganger har sagt nei til medlemskap i unionen? Kanskje det er galt for statsministeren, som ikke har noen sans for folkeavstemninger om EU-spørsmål. Folk som er å sammenligne med gamle matrester, bør helt klart ikke avgjøre så viktige spørsmål.

Det er altså ikke noe flatterende portrett statsministeren tegner av seg selv. Hun fremstår stadig mer antidemokratisk, hvilket kanskje er uunngåelig for globalister som til stadighet understreker hvor viktig det er med «global governance». Hun opphever også politikkens rolle. For er ikke mye av motivasjonen bak det å drive politikk at det er ting ved dagens verden som man ikke aksepterer? Det hun sier, er i praksis «suck it up».

Hva i all verden er det Erna driver med?

Hun tråkker på folk.

Og hva slags skrekkslagent zombieparti er det som sitter musestille og ser på at hun nærmest egenhendig drar Høyre stadig lenger nedover på meningsmålingene? I Tyskland forsøker CDU nå desperat å rydde opp i arven etter Erna Solbergs politiske forbilde Angela Merkel. Er det ingen i Høyre som lenger forstår fremmedspråk eller klarer å trekke forbindelseslinjer til omverdenen?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.