Sigbjørn Gjelsvik, er stortingsrepresentant for Senterpartiet fra Akershus, og Senterpartiets  finanspolitiske talsperson. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik ber torsdag kveld Statsminister Erna Solberg (H) beklage sin karakteristikk av «Folkeopprøret mot klimahysteriet» som “et sammensurium av folk”. Det er «en lite respektfull måte å omtale meningsmotstandere på», sier Gjelsvik.

Brevets innhold ble offentliggjort på hans Facebook-side, torsdag kveld.

Har i dag sendt følgende spørsmål til statsminister Erna Solberg:

Hva konkret la statsministeren i begrepet “sammensurium av folk” i intervjuet med TV2 26. februar. Ser statsministeren at hennes uttalelser er en lite respektfull og polariserende måte å omtale meningsmotstandere på av landets statsminister, og vil statsministeren beklage sin ordbruk?

Begrunnelse:

Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteriet» har over 140.000 medlemmer. Til TV2 26. februar omtaler statsministeren Facebook-gruppen slik:

“Det er en samling av personer som er klimafornektere, innvandringsmotstandere, anti-globale løsninger, EU-motstandere, det er et sammensurium av folk som sier at den verden vi har i dag, den aksepterer vi på en måte ikke. Men poenget er at verden må løse oppgaver sammen, dette er en tid for å skjønne at internasjonalt samarbeid er viktig.”

Kjøp T-skjorten her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.