Statsminister Erna Solberg har møtt stiv kuling og massiv kulde fra det norske folk etter sine nedsettende uttalelser om «Folkeopprøret mot klimahysteriet» til TV2 på turen til Svalbard. Her er er hun (i midten) sammen med landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF) og Ghanas president Nanna Addo Dankwa Akufo-Addo (midten) utenfor Svalbards globale frøhvelv. Solbergs frø vokser raskt. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Statsminister Erna Solbergs karakterisering av medlemmer av «Folkeopprøret mot klimahysteriet» som «et sammensurium av folk» har satt sosiale medier i kok. Et av de mest likte innleggene kommer fra en som jobber for UDI med asylsøkere. Han vil ha seg frabedt merkelappen «innvandringsfiendtlig».

Mitt navn er Ronny Kristiansen i slutten av 40 årene. Jeg så ett innslag på TV 2 hvor jeg blir av deg vår statsminister, kalt innvandrings fiendtlig og anti global og andre ikke så sjarmerende ting, og dette på bakgrunn av mitt medlemskap i en Facebook gruppe, som mener KLIMA saken har gått over «stokk og stein»

Det jeg stiller meg kritisk til rund dette tema, er den enorme pengebruken av skattebetalernes penger. Uten noe oversikt eller kontroll på effekten av disse tiltakene. Så det du Erna Solberg anklager meg for er IKKE SANT!!

Jeg jobber i ett UDi prosjekt for asylsøkere med særskilt vanskelig og sammensatte problemer. Nettopp pga jeg ønsker å hjelpe.

Du som folkevalgt må vi kunne stille krav til. Spesielt når det kommer til dette med grunnløse beskyldninger og i mine øyne ikke annet en hersketeknikk, for å undergrave min og andres mening. Vi er i skrivende stund over 150.000 mennesker i denne gruppen du refererer til. Og du kjære statsminister har mistet min støtte.

Jeg krever en unnskyldning !!!
Er det litt klønete skrevet, med mange grammatiske feil, ber jeg om unnskyldning for det. Jeg er kraftig dyslektiker Og er ikke så flink skriftlig.
Mvh Ronny Kristiansen.

Et annet innlegg i gruppen er signert Ronny Storrø. Det har i løpet av en time fått 4600 likes.

Kjære Storting og Regjering.

Jeg skal nå prøve å gi dere en saklig forklaring på hvem vi er i denne gruppa som dere stempler nord og ned, som om vi er hundeskit under skoene deres.

Vi elsker landet vårt, og vi elsker livet vi lever her.
Vi elsker også planeten vi bor på.

Ingen av oss ønsker å ødelegge planetens klima.
Ikke fornekter vi at vi er avhengige av klimaet heller.
Men på grunn av deres svært overdrevne klimatiltak, som dere belaster oss nordmenn med har dere produsert et voldsomt sinne i befolkningen.
Noe som lett kan leses i alle kommentarfeltene.

At vi også må bidra for å holde klimaet trygt og godt er nok de fleste av oss med på.
Og at vi må feie for egen dør før vi kan rekke en pekefinger til andre land, som forurenser mye mer enn oss, skjønner vi også.
Men dere pålegger oss å feie bort både dør, gårdsplass, hus, heim, bil og arbeidsplass.
Ja, hele livsgrunnlaget vårt ber dere oss feie bort.

Om fem millioner nordmenn har forsvunnet, og Norge kun har blitt skog og villdyr, hadde nok ikke planetens klima merket det.
Det hadde nok knapt vært målbart, hva CO2 i atmosfæren angår.

Poenget mitt er at vi vil dere skal ta oss på alvor!
Ikke behandle 150000 mennesker som skitt under skoen.

Fokuser på land og tiltak som nytter.
Ett eksempel er kullkraftverk i Kina.
Ett annet eksempel er landbruket i Norge.
Ville det virkelig bli en klimagevinst om Norge hadde sluttet å produsere egen mat, for å kun leve på import fra andre land?
Norge er faktisk ikke et land der vegetabilsk mat til fem millioner mennesker er mulig å produsere.

Jeg er alene med å skrive dette, men nå vil antallet reaksjoner og kommentarer gi dere en pekepinn på om jeg skriver for flere av oss.

Kjære Storting og Regjering:
TA OSS PÅ ALVOR.

Etter disse ordene holder det å legge til at kl 22:37 torsdag kveld er disse to innleggene de mest delte i sosiale medier de siste 24 timer.

 

Erna burde sette krisestab. Folkets tillit til henne eroderer fortere enn noen PR-rådgiver kan reparere.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂