Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Christian Tybring-Gjedde reagerer meget skarpt mot statsminister Erna Solbergs valgkampturné i Afrika:

– Solbergs besøk er ikke noe annet enn en skandale og en egotripp for Høyres venner i utenrikstjenesten.

Statsministeren forsøkte å samle støtte i blant annet Etiopia for en norsk plass i FNs sikkerhetsråd. Ifølge DN regner Utenriksdepartementet stemmene fra de afrikanske landene som avgjørende for Norges «vinnersjanse».

Til TV 2 forteller hun hvorfor det er så viktig at Norge får en plass i sikkerhetsrådet:

– Det er en forpliktelse for land som står for at verden må styres med lov og orden – også internasjonalt, å sikre at ikke den som har mest makt og sterkest økonomi og militærmakt er den som bestemmer, da er det også en forpliktelse å sitte i Sikkerhetsrådet, sier Solberg.

– Og så er det jo slik at for Norge er det med på å sikre små lands interesser, slik som Norge, som trenger et sterkt internasjonalt regelverk, legger hun til.

– Det er så man ikke tror det man ser og hører, skrev FrPs utenrikspolitiske talsmann på Facebook søndag kveld:

Norges statsminister er på stemmefiske … i Etiopia! TV2 melder i kveld at statsminister Erna Solberg er i Etiopia for å drive valgkamp for Norges plass i FNs Sikkerhetsråd. Statsministeren besøker blant annet sykehus i hovedstaden Addis Abeba og skryter av hvordan norsk bistand bidrar til at flere spedbarn overlever fødselen. Da enkelte journalister elsker å forvrenge og bevisst misforstå budskapet, må jeg understreke at det jeg selvsagt ønsker at spedbarn også i Etiopia skal overleve og vokse opp. Norges bistand er imidlertid helt uten globale perspektiver og hvordan den ekstremt raske befolkningsveksten fører til økt sult og fattigdom. Det er jo greit å minne om at Etiopias befolkning i dag er på ca 110 millioner mennesker, at nær halve befolkningen er under 30 år og at befolkningsveksten i landet er ca 3% i året. Solbergs besøk er ikke noe annet enn en skandale og en egotripp for Høyres venner i utenrikstjenesten. Til tross for dette kommer ikke TV2 med en eneste kritisk kommentar. Galskap!

DET ER SÅ MAN IKKE TROR DET MAN SER OG HØRERNorges statsminister er på stemmefiske……i Etiopia! TV2 melder i kveld…

Gepostet von Christian Tybring-Gjedde am Sonntag, 9. Februar 2020

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.