Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

En mann som har jobbet mange år i barnevernet er tiltalt for seksuelt misbruk av sitt eget fosterbarn og for å ha forsøkt å bestikke fosterbarnet og et søsken av barnet til å trekke tilbake anklagene.

Tiltalte er styreleder i et barnevern-selskap og har jobbet i barnevernet flere steder i landet. Han har kjøpt, eid og drevet flere selskaper innen barnevern og omsorg, skriver Fagbladet.

Mannen avviser anklagene.

Ifølge Fagbladet er mannen eier og styreleder i et selskap som driver med formidling av fosterhjem, og står oppført som styreleder i et selskap som driver barnevernsinstitusjoner.

Mannen er tiltalt for flere tilfeller av seksuell omgang med fosterbarnet sitt da barnet var mellom 16 og 19 år gammelt.

– Tilbød 200.000 for taushet

Mannen er også tiltalt for å ha tilbudt fosterbarnet og et søsken av fosterbarnet 100.000 kroner hver, mot at de droppet anklagene mot ham og forandret vitneforklaringene.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Thomas Randby i Advokatfirmaet Elden til Fagbladet.

Rettssaken er berammet 3. mars i Oslo tingrett.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂