Det  var den 43 år gamle Tobias Ranthjen som gikk amok i byen Hanau onsdag kveld. Alle dødsofrene var utlendinger og det var tilsiktet. Hjemme begikk han selvmord. Også moren ble funnet drept, for egen hånd eller sønnens, er uklart.

Ranthjen hadde våpentillatelse. Han hadde ikke noe rulleblad, hverken hos politiet eller e-tjenestene. Dette siste er skremmende. Mennesker som slår til, out of the blue.

Ranthjen etterlot seg et brev og iflølge Peter Neumann ved Kings College var han en såkalt «Incel», en som aldri hadde hatt sex med en kvinne. Det begynner å bli noen av dem.

I brevet skriver 43-åringen om å utslette grupper av mennesker som det ikke lenger er mulig å utvise fra Tyskland.

Ifølge nyhetsbyrået DPA har mannen også lagt ut en nesten én time lang video på nettet, der han uttrykker negative holdninger til innvandrere fra arabiske land og Tyrkia. I videoen påstås det også at Tyskland styres av en hemmelig organisasjon med stor makt. (NTB)

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂