Senator Elizabeth Warren (D-MA) med Hillary i Saint Anselm College i Manchester, New Hampshire under valgkampen i 2016. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Onsdag den 29 januar la Demokratenes håpefulle presidentkandidat Elizabeth Warren ut en ny alarmerende plan for å straffe selskap som sprer bevisst desinformasjon på nett.
Massachusetts-senatorens forslag vil holde Facebook og Twitter strafferettslig ansvarlige for å plattforme brukere som sprer usannheter bevisst for å påvirke valg. Hun hintet også om å utvide dette forslaget til også å gjelde andre ytrtingsarenaer.

Så hva da om en valgt offisiell person som som Warren hevder å være en innfødt amerikaner, men ikke er det? Skal hun da straffes og fjernes fra online medier?

Både sosialistene i USA og Norge vil begrense ytringsfriheten, og styre informasjonsflyten. Aps landsmoder Gro Harlem Brundtland uttrykte tidligere en «rørende» bekymring over hva folk blir fortalt. Etter et langt politisk liv i demokratiets tjeneste burde vi kunne forvente at Brundtland så viktigheten og verdien av fri meningsutveksling og fri ytring? Det er jo essensielt for å kunne ta vare på demokratiet.

Varsellampene bør blinke når folkevalgte ønsker å smalne inn ytringsfriheten.
Vi skal huske på at Ap og venstresiden har medier som NRK, Dagbladet og VG i sin hule hånd. I NRK er en av de viktigste forutsetningene for å få jobb, at partiboka er i orden.

Både USA og Norge skal være glade for sosiale medier og alternative medier som blant annet Document, Resett og Rights. De etablerte mediene formidler kun ett syn på Brexit, Donald Trump, Israel, og ikke minst klima- og innvandringspolitikken.

Vi har alle et ansvar for å passe på ytringsfrihetens vilkår.

Andreas Arff, fylkestingsrepresentant Agder Frp

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.