Nytt

Mads Brügger

Danmark har hatt en alternativ offentlig finansiert radio Radio24syv, som nå er historie, men den brøt med det stive offisiøse DR-preg, og derfor fortsetter diskusjonenen om hva man fikk til. Mikkel Andersen i Berlingske intervjuer redaktøren Mads Brügger og Brügger forteller da de lot Mikael Jalving lage innringerprogram for høyrefløyen: Debatinterview ved Mikkel Andersson i Berlingske – Tidligere 24syv-chefer: ‘Ægte frisind finder man mere på højre- end venstrefløjen’

Men da vi sendte ‘Je suis Jalving’, gik det helt amok, også her,’ siger Brügger med henvisning til et program fra 2016 med den nationalkonservative debattør Mikael Jalving som vært.

Programmets forhistorie er som følger: I sommeren 2015 sendte Radio24syv programmet ‘Tradsalderen« med journalist og tidligere socialdemokratisk folketingskandidat David Trads ved roret. … Programmet udløste en telefonstorm af lyttere, der var uenige med David Trads, ikke mindst i hans syn på indvandringspolitik.

‘Jeg husker især en lastbilchauffør, som kører varer ud til Vollsmose, der ringer ind og fortæller, at han har måttet gøre det under politibeskyttelse. Han er dybt uenig med Trads, men starter alligevel med at sige ‘Jeg vil allerførst takke dig for at komme igennem. I årevis har jeg prøvet at komme igennem på debatprogrammer på DR, men bliver altid hængende i telefonslusen, når de hører, hvad jeg vil sige’,’ fortæller Bertelsen…

‘Vi tænker, at så kan Politiken-læserne ringe ind… Men de uenige lyttere ringer simpelthen ikke ind. Programmets producer forsøger at tage kontakt til nogle af dem, der på Twitter pipper lidt om, hvor forfærdeligt programmet er, og opfordrer dem til at ringe ind. Men det skal de ikke nyde noget af, for alene det at gå i clinch med Jalving forekommer dem frastødende.’ …

Det bliver langsomt tydeligt, at mange på venstrefløjen betragter det at være nationalkonservativ som Mikael Jalving som en sygelig tilstand. En anomali, som man end ikke skal diskutere med, for alene det er en anerkendelse af Jalving.’ …

‘Min konklusion er, hvis jeg slutter ud fra mine erfaringer på radioen, at ægte frisind finder man nok mere af på højre- end venstrefløjen,’ siger Mads Brügger.

Det er nok en holdning som deles av mange på venstrefløyen også i Norge. De vet ikke riktig hva de skal stille opp med at Document har store fremgang.

 

 

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-