Nytt

Ibrahim Ashimi, den nye sjefen for den islamske staten, ber om at muslimer i Spania melder seg inn i IS og sverger uforbeholden troskap, skriver den spanske avisa La Razon.

I Spania blir det stadig hyppigere publisert stoff laget av IS. De søker å oversette alle meldinger til spansk, slik at potensielle tilhengerne som ikke kan arabisk blir kjent med det IS publiserer.

Det er vel ikke vanskelig å tenke seg at IS sprer de samme type videoene til hele Europa, med tekst på ulike lands språk for å få flest mulig til å avlegge troskaps-ed til IS. Den som tror at IS har gitt opp målet om å gjøre hele verden om til sitt kalifat bør nok tro om igjen. De gir seg ikke så lett. Hva gjør våre politikere i den forbindelse?

Instruksjon i troskaps-ed

I en video som ble lagt ut for to dager siden og varer mer enn 11 minutter, dedikerer IS nye sjef, den siste delen til å spre ed-formelen. En gruppe stridende vises på filmen og gjentar eden setning for setning på arabisk, under viser de spansk oversettelse. Den lyder som følger:

”Vi sverger lojalitet til Amir Munneen, muslimene kalif, Shaykh al Mujahid Abu Ibrahim-Hashimi al Qurashi. Vi vil lytte og adlyde ham både i det vi liker og det vi ikke liker, i gode og onde tider, uten egoisme. Vi bestrider ikke autoriteten til de som har ledelsen, med mindre vi ser klar vantro mot Allah. Allah er vitne til det jeg sier. «

 Det virker vanskelig å gjøre opprør mot kommandoen basert på en inspirasjon fra Allah, slik IS diktatur er bygd opp, med vanlig, religiøse «ord» i tillegg til fanatismen som kjennetegner denne gruppen, skriver avisa La Razon.

Den økende oppmerksomheten som IS legger for dagen i Spania har allerede blitt tydelig ved de siste arrestasjonene gjort av spanske sikkerhetsstyrker, som har pågrepet personer som er villige til å begå angrep når som helst for å bli «martyrer». Det har skjedd to ganger i Madrid-forstaden Parla, en i oktober og den andre nå i desember.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.