Tegning: Karine Haaland.

Foreldre og beboere i Trinsenbråten skolekrets har bestemt seg for å avlyse årets julefeiring.

– Da vi hørte at de av elevene ved skolen som hadde valgt å ikke feire jul, ville bli gående ensomme og drive i kalde mørke gater utenom skoletid, mens vi selv satt hjemme og koste oss, ble vi grepet av sorg og medlidenhet, forteller far til en av elevene, Sigurd Fåvnesbane-Knekkebrødstuen.

Jeg forstår nå hvor ekskluderende og hatefull den egosentriske etnisk norske jula kan virke på dem som ikke av ulike årsaker er forhindret fra selv å kunne kose seg hjemme hos seg selv med god mat og besøk av slekt og venner i disse dagene, men som i stedet må drive utendørs i kulda fordi skolen ikke holder åpent, sier den engasjerte faren.

Det er gledelig at det er blitt enighet i hele Trinsenbråten skolekrets om å ikke feire denne julen, sier rektor ved skolen Trude-Matthias Skjørtelengde.

De fleste av beboerne er nå allerede igang med å ta ned julepynten, og julematen vil bli erstattet med taco eller fiskepinner.

På selve julekvelden og i fridagene i forbindelse med julehøytiden vil en også unngå å oppholde seg hjemme, men i stedet vandre rundt i kulda og mørket i området i tiden mens skolen holder stengt.

Dette er ikke noe stort problem for oss, sier Oldre Hønestuen-Uglebostad, formann i Trinsenbråten Velforening. På skolens øvrige fridager ellers i året, slik som lørdager, søndager, vinterferier vil vi jo heldigvis kunne sitte hjemme og kose oss med god mat igjen, slik vi vanligvis gjør, om så andre folk driver ensomme og kalde i hopetall rundt ute i gatene utenfor stuevinduene.

Det som er viktig her, er at vi ikke driver med slikt akkurat i julehøytiden, slår den begeistrede rektoren fast.

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!