Sakset/Fra hofta

Alder kommer til å bli et tema i et parti som gjerne vil være på parti med fremtiden, men som nå har folk i spissen som er eldre enn Trump: Michael Bloomberg er 77 og det er der opp mot 80 de fleste ligger – Biden, Pelosi og Sanders. Fra pressekonferansen hvor han lanserte seg selv i Norfolk, Virginia, 25. november 2019. Foto: Joshua Roberts/Reuters/Scanpix

Michael Bloombergs entre i det Demokratiske feltet skaper mer forvirring og kan vise seg å være en gavepakke til Trump.

Bloomberg har nok penger til å utklasse alle de andre kandidatene. Men hvordan lyder det i ørene på velgerne når alle de andre kandidatene ligger så langt til venstre at de nærmest truer med å nasjonalisere Amerika?

Bloomberg på scenen risikerer å skape et bikkjeslagsmål blant Demokratene. Hittil har kandidatene vist front mot Trump. Det har vært deres hovedagenda. Nå kan det bli intern uenighet.

Bloomberg sier han entrer racet for å redde nasjonen. Han mener Trump. Men han utfordrer i like høy grad Warren og Sanders’ velgere. Hvordan kan han tro at de vil gå fra sosialisme til en superkapitalist med 50 milliarder dollar på bok?

Bloomberg er en av verdens rikeste menn. Da han var borgermester i New York fikk han ned drapsraten med sin frisk & search-linje, dvs politiet kunne stoppe hvem de ville, hvor de ville og ransake dem. Drapsraten var oppe på 2.200 i året da Rudy Giuliani ble borgester. Han fikk den ned i 600 per år og Bloomberg halverte den med sin stopp og ransak-policy.

Men Demokratene har beveget seg så langt til venstre at en slik politikk i dag brennmerkes som rasistisk. Bloomberg har stått frem og angret og bedt om unnskyldning. Han forsto ikke hvordan det opplevdes for minoriteter!

Han er blitt helt politisk korrekt også på klima. Men som borgermester fløy Bloomberg hver helg i sin private jet fra New York til Bermuda, hvor han har et feriested. Han er nyomvendt klimaaktivist, men hvordan rimer dette?

Våpen har Bloomberg vært imot lenge. Han vil ta våpnene fra folk. Frank Varney i Fox Business spør: Hvem tror Bloomberg han vil appellere til?

«It’s hard to believe that Democrats welcome this,» Varney said.»I can’t see the supporters of Warren and Sanders suddenly jumping ship for the $50 billion man. I can’t see rural moderates getting behind a candidate who has no time for guns. And I can’t see Southerners or Midwesterners supporting a climate warrior.»

«Bloomberg not only splits the party, he throws it into even more chaos. And that means no matter who leads the Democrats next year, the party remains at war with itself.»

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!