Michelangelo (1475–1564), «Adams skapelse» (1508–12), freske i Det sixtinske kapell, Vatikanet. Gud skapte mennesket i sitt bilde, heter det i skapelsesberetningen i 1. Mosebok. Basisen for menneskerettighetene finnes i denne tanken. Foto: Wikimedia.

Det er grunnleggende å snakke om alt annet enn kultur. Vi kan snakke om kjønn, fattigdom, mangel på fritidsklubber, mangel på åpenhet og varme. Bare ikke kultur.

Tidligere gjaldt dette venstresiden, men i dag har det spredd seg til alle hold. Til og med til det forhenværende konservative partiet Høyre har denne tankegangen spredd seg.

Grunnen til at en ikke skal snakke om kultur, er at det vil bli avslørt at ikke alle kulturer har like gode forutsetninger for å skape et velfungerende samfunn.

Eksempelvis har ikke alle kulturer det samme synet på mennesket som verdifullt og likeverdig, slik som det vestlig kultur har. I stedet finner en at mennesket ofte betraktes som ren forbruksvare, og at det endatil oppfordres usjenert til å utrydde mennesker en anser som ubrukelige og verdiløse (jfr. jøder og kuffar).

Et menneskesyn og en kultur som ikke står tilbake for det et kjent europeeisk politisk parti i sin tid serverte.

Og det er her det begynner å bli problematisk å snakke om kultur.

Ingen har proklamert sitt hat mot nazismen så glødende som venstresiden. Det er ingen som har gjort denne menneskefiendtlige ideologien til sin hovedfiende som det venstresiden har. Det er ingen som har lagt så mye sjel i å ta avstand fra nazismen og dens inhumane holdninger som venstresiden.

En kan bare forestille seg hvilken sjelekval venstresiden vil stå overfor dersom de skulle måtte opptre moralsk konsekvente og fordømme enhver kultur som leverte en tilsvarende menneskeforakt, som det nazismen gjør og gjorde, med samme inderlige kraft.

En slik konsekvens ville ført til at de ville bli tvunget til å ta avstand fra islam.

Det vil ikke venstresiden.

Islam er arabernes religion.
Og araberne er USAs fiender.
Den som er USAs fiende, er den norske venstresidens venn.

Å kritisere en araber eller dennes kultur og religion, vil være det samme som å støtte USA.
Det vil ikke venstresiden.

Derfor skal vi ikke snakke om kultur.
Selv ikke når den dreper, voldtar, raner eller halshugger fordi den gir aksept for slike handlinger, dersom de rettes mot de «uverdige».

En velger, merkelig nok, ofte i stedet å vise sympati med kulturen, og med terrorister og med alminnelige kjeltringer.

Jeg har alltid lurt på hva det var som gikk av Knut Hamsun.
Hamsun skal ha hatet Storbritannia.

Kanskje hatet han britene så sterkt at han valgte å omfavne deres fiende?

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 399 til 230 kroner!