United States Attorney General William P. Barr listens as United States President Donald J. Trump presents the Presidential Medal of Freedom to Edwin Meese at the White House in Washington, DC, October 8, 2019. Credit: Chris Kleponis / Pool via CNP

Donald Trump har fått Den dype stat til å bli et begrep folk bruker og han er også den som fikk Den dype stat til å angripe og dermed blottstille seg.

Nå står Den dype stat foran et møte med lov og rett i USA. Kjennetegnet på Den dype stat har vært at den kontroller også rettsstaten. Den har derfor kunnet omgi seg med et skinn av legalitet.

Men da William Barr ble utnevnt til justisminister forandret situasjonen seg. Forgjengeren Jeff Sessions lot seg manipulere som en dukke i et dukketater. Barr begynte sin karriere i CIA og har tidligere vært justisminister. Han kjenner systemet.

Trump-hatende medier har gjort alt for å diskreditere Barr, men han er som en St.Bernhardshund som fortsetter ufortrødent. Ingenting biter på ham.

Allerede i våres sa han at Trump-kampanjen var blitt spionert mot. Han ville ikke uttale seg om grunnlaget. Den senere tid har det kommet stadig flere signaler om at grunnlaget ikke holder vann.

Granskningen av overvåkingen og infiltrasjonen av Trump-kampanjen er gått over til å bli en straffesak.

Velgere har lenge krevet at de sentrale spillerne må stilles for retten. Nå kan det være de får sitt ønske oppfylt.

Demokratene har i snart fire år holdt i gang en støyende, monoman kampanje mot Trump.

Nå kan det være de får andre ting å tenke på.

Det hele er som et domino-tårn. Hvis en brikke faller, kan det rive alt med seg.

Hillary risikerer å bli tiltalt både for epostene, for misbruket av stillingen som utenriksminister og for å ha bestilt drittpakken om Trump, kjent som Steele-rapporten.

Flynn setup

Norske medier har slavisk kolportert kampanjen mot Trump. De har rodd seg så langt utpå at det blir umulig å forklare hvordan USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn ble ofre for en felle.

Daværende FBI-sjef James Comey har offentlig skrytt av at FBI sendte agenter for å snakke med Flynn i januar 2017, vel vitende om at Det hvite hus var et kaos og at uaktsomheten ville ligge nede. Normalt skal alle slike forespørsler klareres tjenestevei, dvs advokater skal være til stede. Men no 2 i FBI, Andrew McCabe, forsikret Flynn om at det kun var en vennlig rutinehenvendlse og at han ikke trengte bekymre seg.

Men dette intervjuet ble senere brukt som bevismateriale mot Flynn. Nå viser det seg at McCabes juridiske rådgiver, Lisa Page, forfalsket referatet av avhøret av Flynn. Det er Flynns advokat Sidney Powell som har avdekket dette. Hun har pillet bevisene mot sin klient fra hverandre og krever nå saken frafalt.

Powell er en skarp advokat som tidligere har jobbet som riksadvokat og ført saker på vegne av sjefer i Enron som ble utsatt for Andrew Weissmann som påtaleansvarlig. Weissmann gikk inn for å knekke folk psykisk med full isolasjon, tilbakeholdelse av informasjon som talte til tiltaltes fordel og utpressing. Weissmann var den som i realiteten styrte Bob Muellers spesialetterforskning. Flynn knakk og tilsto å ha løyet. Men så kom Powell.

Mye tyder på at avsløringen av Den dype stat allerede har nådd et tipping point.

Justisminister Barr var i Italia sammen med John Durham, som leder granskningen av granskerne, dvs FBI, CIA, justisdepartementet. Durham er riksadvokat i Connecticut og kjent som litt av en tøffing.

I Italia avhørte de den maltesiske professoren, Joseph Mifsud, som satte ryktet om at russerne hadde hacket Demokratenes server i omløp:

 

A source in the Italian Ministry of Justice told The Daily Beast earlier this month that Barr and Durham were played a taped deposition made by Joseph Mifsud, the professor who allegedly told ex-Trump aide George Papadopoulos that the Russians had «dirt» on Hillary Clinton. Mifsud reportedly was explaining to investigators in the deposition why people would want to harm him, and why he needed police protection.

Mifsud frykter for sitt liv. Han truer mektige krefter.

Det som har fått spillet til å rakne er at konspiratørene ikke regnet med den menneskelige faktor. George Papadopoulos slukte ikke agnet, men reagerte med avsky da han ble tilbudt Hillarys eposter. Han ble også satt fast av FBI og Mueller og dømt, men saken mot ham var så tynn at det bare ble to uker i fengsel.

Durham og Barr har gransket opprinnelsen til overvåkingen og provokasjonene mot Trump. Var alt bare løgn og bedrag? Vi vet at metodene var mer enn tvilsomme. FBI leverte inn en søknad om å overvåke Trump-medarbeider Carter Page som bygget på en rapport betalt for av Hillary Clinton.

Hvis grunnlaget er politisk og metodene kriminelle, kan det bli en stor oppvask, ikke bare i USA. Rystelsene vil forplante seg til hele den vestlige verden. Vi vet hvilken side som har drevet frem hatet mot Trump.

Derfor er avsløringene i USA også en dom over norske medier og norske politikere, inklusive regjeringen som klart har signalisert at de ikke har sansen for Trump.