Sakset/Fra hofta

Abid Raja er valgt til formann i en internasjonal antiterror-komite. Hans fremste mål i jobben er å få hentet IS-ekstremister hjem til Norge. Det skal visst gi mindre terror og mer sikkerhet. Finnes det ingen grenser for vanvidd?

Denne helgen har Venstres nestleder og stortingsrepresentant Abid Raja vært en tur i Marokko. Der har han deltatt på et møte i OSSE  , organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa.

Av mystiske grunner er Abid Raja formann i OSSEs antiterror-komite. Det vervet benytter han til å fremme sin egen hjertesak fremfor noe annet, nemlig å få IS-familiene «hjem» fra Syria til Norge.

I dette arbeidet får han støtte fra andre personer i både denne såkalte antiterror-komiteen og i OSSE for øvrig. I en reportasje på Dagsrevyen i NRK søndag kveld fikk man inntrykk av at Raja her var blant venner, han hadde kommet til «sine egne». Her var det ingen uvilje å spore verken mot islamister eller mulige terrorister.

– Delegatene fra de 57 landene i OSSE har bestemt at antiterror-komiteen under Abid Rajas ledelse skal legge fram forslag på dette feltet. Vi vil følge deres råd, og komiteen har allerede vedtatt planen, sier OSSEs italienske generalsekretær, Roberto Montella.

Mange må vel lure på hva som foregår i et slikt forum, som angivelig skal arbeide for «sikkerhet», når man altså går inn for å hente radikaliserte islamister til vestlige samfunn. Hva var det i drikkevannet under denne konferansen i Marrakech?

Det høres ut som om denne komiteen har misforstått oppgaven 100 % og tror at den er å ØKE sannsynligheten for fremtidige terroranslag i Europa. For med det som mål, ville det vært helt naturlig å plassere ut flest mulig potensielle terrorister i samfunnet.

Man må også undres: Hvor mye betaler Norge i støtte til OSSE, i og med at Raja ble komiteleder? Er det noen som tror han ble valgt på bakgrunn av sin anerkjente kompetanse og sine lederegenskaper?

For Raja er den tilsynelatende motivasjonen å ivareta barna til de ekstremistiske IS-kvinnene. Men disse kvinnene nekter å gi fra seg barna, og vil bruke nettopp barna som billett til Vesten. De har skjønt at dette er et effektivt pressmiddel mot veike politikere som Raja. Da gir som forventet Raja umiddelbart etter for presset, og roper med gråtkvalt røst ja! til å hente også mødrene.

Raja forsikrer imidlertid at IS-kvinnene skal fremstilles for en «rettslig prosess» i Norge.

Man kan bare ane hva slags farsepreget prosess dét blir. Her vil Raja, pluss en skokk andre politikere med ryggrad som ham, og ikke minst pressen, sutre i vei for å få de «stakkars mødrene» frikjent. Det er jo så svake bevis, vil vi få høre. Og dessuten: «Barn skal ikke ha sin mor i fengsel», vil slagordene lyde.

Noen timers samfunnsstraff er trolig det strengeste utfallet IS-kvinnene risikerer. Vips, så er de på gaten i Norge, iført sine heldekkende, sorte IS-klær. Så kan de se frem til livsvarig forsørgelse fra staten, inkludert bolig. Samfunnet omkring dem kan da bare lure på om de snart har tenkt å gjennomføre pålegget IS ga dem om å fortsette krigen mot de vantro også på hjemmebane.

I forbindelse med retur av IS-medlemmer til vestlige land er det naturlig å se hvilke erfaringer som er gjort i Sverige med nettopp dette. Det er rett og slett skremmende.

Avisen  Expressen  opplyser at hjemvendte IS-ekstremister har vist seg å utgjøre en stor trussel mot det svenske samfunnet. Derfor har politiet, ved «integrasjonspolitimann» Ulf Boström,  besluttet å anmelde hele 300 av dem.

– Dessa IS-terrorister utgör en fara för det svenska samhället i allmänhet och de brottsoffer som sökt skydd i Sverige i synnerhet, säger Boström.

Men slike erfaringer fra vårt naboland gjør neppe inntrykk på politikere av Rajas støpning.

Ekstremistene skal til Norge, koste hva det koste vil!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.