Kommentar

Foto: Dave Sanders/New York Times/Scanpix

Varsleren som har «anmeldt» Trump for samtalen med Ukrainas president, er CIA-agent og har tidligere tjenestegjort i Det hvite hus. Det avslørte The New York Times, og fikk masse pepper for det. Det ble satt i gang en twitteraksjon #CancelNytimes fordi avisen angivelig skulle ha satt agentens liv i fare.

Det er alltid avsløringer av plotmakerne som omfattes av farlige trusler, aldri den andre veien. Denne oppfattelse og utpeking av fare er et vesentlig våpen for «kuppmakerne».

Det er gjennomgående i hele den kampen som foregår i Vesten: Boris Johnson er en kvinnehater, og når noen minner ham om parlamentarikeren Jo Cox og spør om ikke hans ord kan utløse drap, og han svarer «humbug», så viser han hvor dårlig menneske han er.

Det er aldri et spørsmål om at den andre siden er dårlig. Det er aldri et spørsmål om at de bruker voldelige hendelser til deres fordel.

Reglene er helt forskjellige. Det politiske massehysteriet vil definere både hvem de selv er og hvem du er.

Da er det ikke mye tilbake til Den andre siden.

Da er vi over i orwellsk territorium.

Forutsetningen for Orwells rike er at man sitter med bukten og begge endene og kan definere språket.

Derfor er begrepet kuppmakerne granske treffende. De vil ta over samfunnet, ta over makten og definisjonene.

Derfor kjører mediene 24/7 mot Trump. Nye opplysninger preller av som vann på gåsa. Samme dag som John Solomon kunne presentere dokumenter som viste at det var en direkte sammenheng mellom sparkingen av Ukrainas riksadvokat Viktor Shokin og Hunter Bidens rolle i Burisma Holding, sendte NTB ut en AFP-melding som sa det motsatte. De store byråene ignorerer fullstendig det Solomon har holdt på med i et halvt år. Han har dokumentert sammenhengen mellom Hillarys konspirasjon mot Trump og Ukraina. Obama-administrasjonen inngikk som en naturlig del.

Statens makt ble weaponized mot en politisk utfordrer.

Da fungerer ikke lenger demokratiet. Da er det per definisjon ikke lenger et demokrati.

Hvordan kom vi dit?

Tucker Carlson er briljant. Han har evnen til å kaste frem nye ideer hele tiden.

Det at varsleren er CIA-agent, er betydningsfullt, særlig når man ser på kontekst: Varsleren hadde ikke førstehånds kjennskap til telefonsamtalen, det var hearsay. Juridisk sett var det derfor ikke et varsel. Du kan ikke varsle om noe du har hørt fra andre, kun noe selvopplevd. Det sier seg selv. Ombudene for etterretning får en masse varsler og må sile dem, og ett av kriteriene er at varsleren må være førstehåndskilde.

Derfor sendte ombudet varslet til den juridiske avdelingen i justisdepartementet og Det hvite hus. Den juridiske avdelingen ville ikke opprette sak. Men nå ble Demokratene i Kongressen koblet inn. De lå klare.

Vi kjenner igjen mønsteret fra Russia collusion: Masse anonyme kilder som har fri bane i mediene, mange personer i kulissene, som man bare aner. Trolig var Adam Schiff in the loop og visste hva som skulle skje. Den samme målbevisste bruk av tid og sted så vi under den anonyme anmeldelsen av Brett Kavanaugh: Senator Dianne Weinsten satt på brevet helt til 11. time for å velte hele høringen.

Demokratene oppfører seg så over the top at det utløser reaksjoner. Halve Amerika er mot dem. Slik halve Storbritannia er mot Parlamentets sabotering av Brexit.

Trump har fått frem noe, noe som har vært der hele tiden som vi ikke har sett.

Mediene og Resistance vil ha oss til å tro at det er Trump det er noe galt med. Derfor kan bare den hardeste dommen være streng nok: Forræderi og dødsstraff eller utilregnelighet og tvangstrøye.

To standarder

Trump sa nylig på en privat sammenkomst at folkene som lekket informasjonen om telefonsamtalen til CIA-agenten, var forrædere og spioner. – Det var en gang hvor vi behandlet spioner på en annen måte, sa Trump, og det ble umiddelbart utlagt som at han mente galgen.

En eller annen tapet uttalelsen og ga den til LATimes som slo det opp.

Men at tidligere CIA-sjef og en av kuppmakerne, John Brennan, for åpen skjerm sa at Trump var landsforræder, det glir ned uten motstand. Det var etter møtet med Putin i Helsingfors. Forræderi betyr dødsstraff i USA, men det er blitt helt normalt å omtale Trump på denne måten, og liberale medier reagerer ikke. De hiver mer kull på bålet.

Kjolen som Kathy Griffin hadde på seg da hun viste frem det avskårne hodet av Donald Trump, er nå innlegget i the Smithsonian i Washington. Det fikk en til å utbytte: – Jeg går dit aldri mer.

Men for Fredrik Skavlan er Kathy Griffin hot. Når man har skåret hodet av verdens fremste hatsymbol, IS-style, er man spennende.

De samme medier som forteller oss hvor farlig Trumps språk er, har ingen problemer med å trykke en novelle – New York Times gjorde det – som handler om et attentat på Trump. Da våpenet låser seg, stepper en Secret Service-agent inn – vaktene som passer på presidenten – og sier: – Du kan låne mitt.

Er det overhodet mulig å tenke seg en tilsvarende fiksjonalisering av drap på Obama mens han satt med makten? Det er ikke det, og det er en direkte korrelasjon mellom idoliseringen av Obama og demoniseringen av Trump.

 

Forhåndsbestill Kjell Skartveits bok her til spesialpris!