Tavle

Statsledere for muslimske land møtes under et ekstraordinært toppmøte i Organization of Islamic Cooperation (OIC) i Istanbul den 18. mai 2018. Foto: Den tyrkiske presidentens pressetjeneste via AP / Scanpix.

Et perspektiv jeg savner i sirkus Raja er informasjon om hans nylige inter­nasjonale toppverv. Raja skal lede en ekspert­gruppe til bekjempelse av ekstremisme og terrorisme i Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeid i Europa (OSSE), skrev VG den 31. juli. Han skamroses til og med som brobygger!

For meg er det opplagt at hans utspill er et ledd i å synlig­gjøre seg i dette nye vervet.

Slikt kan lede til lukrative FN-jobber. Det handler om synlig­gjøring for ham personlig, og at de muslimske medlems­landene i FN er på offensiven for å stramme skruen for ytrings­frihet i vestlige land. For disse landene er menneske­rettig­heter noe annet enn for oss.

Raja er en viktig brikke i pusle­spillet deres. De finner ledere i vestlige land som kan fremme bror­skapets ideer. Han er løpegutt for noe større, samtidig som det passer hans oppblåste ego perfekt. Han har noen i ryggen.

56 land tilhørende Organisation of Islamic Cooperation (OIC) er medlemmer av FN. OIC har forresten en permanent EU-delegasjon.

Det er slik de tar makten, sakte men sikkert.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!