Sakset/Fra hofta

Fotografier: Reuters / Scanpix.

Hvis man ser på hva Facebook, Twitter og Google gjør over tid, blir det et slags system i galskapen. Men budskapet de sender, er så brutalt at folk kvier seg for å ta det inn over seg.

Mens noen går til angrep på statlige etater i København med industrielt sprengstoff, går Big Tech til angrep på våre mentale forsvarsverker. Resultatet blir det samme: Storming av lov og orden, nedbrytning av fornuft. Kaos.

Hvorfor skulle Facebook nekte å poste en artikkel om en polsk politiker som sier at svenskene flykter til Polen?

Når Hanne Tolg anker at en straight nyhetssak bryter med reglene, blir hun utestengt.

La oss se på andre meningsløse «tilfeller»: Senatsleder Mitch McConnells hus ble angrepet av Antifa-mobb mens han var hjemme. Det ble tatt opp en video som hans kamptanjestab la ut på Twitter. Da ble kontoen suspendert, begrunnelsen var at den kunne oppfattes som en oppfordring til vold. En meningsløs påstand selvsagt. Hvis et slikt prinsipp skulle følges, ville normal nyhetsrapportering bli umulig.

Schizofrent

Samtidig, og det er nådestøtet, ble en Twitter-konto med betegnelsen trashmitch, eller noe i den dur, liggende ute. Trash vil si å smadre.

Normale kontoer som forsvarer moral og rett, blir tatt ned. Hamas- og jihad-kontoer ligger urørte.

Document fikk heller ikke lov å promotere en bok om Holocaust, Ida Finks «Reisen», på Facebook.

Et «meningsløst» vedtak, hvis man ser fornuftig på det. Men Big Tech ønsker å frata konservative det moralske kompasset deres.

Vilkårlighet som våpen

Big Tech ønsker å tvinge motstanderne i kne. Det gjør de ved vilkårlighet. De skal aldri vite hva som kan utløse deres vrede. Når halvparten av Dennis Pragers videoer, som omfatter temaer som Dante og De ti bud, blir sensurert, for sistnevntes vedkommende angivelig fordi de – uunngåelig – nevner drap, så er det ikke fordi algoritmene er dårlige til å lese.

Google/YouTube ønsker å ta motet fra folkene bak verdens største online-universitet. De – Google – forstår godt hva det handler om: De risikerer å miste kontrollen. De vil ikke ha moralske-politiske konkurrenter.

Deres antenner plukker med en gang opp hvem som er fienden: Det er konservative i alle avskygninger, også kristne og jøder. De truer det nihilistiske, amoralske prosjektet Big Tech står for. De vil ha frihet til å inngå samarbeid med kineserne eller hvem det måtte være, til å kontrollere sivile samfunn fra A til Å. Vi snakker om overvåkingssamfunn som vi aldri har sett maken til i historien.

Drømmer om makt uten sidestykke

Hvorfor gjør de det? Fordi de kan. Fordi teknologien gir dem mulighet til det. Tenk at du starter opp noe hvor du ser et potensial som sprenger alle grenser. De som eier og driver det, vil selvsagt realisere drømmene. Dette er samme tema som i Faust og Disney-filmen «Trollmannens læregutt», den jødiske Golem-myten og Mary Shelleys «Frankenstein»: Mennesket har hatt drømmer om å lage et monster. Nå er monsteret her, og det heter Big Tech.

Selvfølgelig er konservatismen en trussel mot disse drømmene om total makt og total kontroll. Alt som har ratio og frihetslengsel og ekte menneskekjærlighet, er en trussel.

Husk at hvis du har noen av disse egenskapene og ikke har gitt slipp på dem, så har du noe disse menneskene mangler.

Nihilisme og vold

Ikke ha noen illusjoner om hvor langt de har beveget seg inn i et annet landskap: Når Hollywood i dagens politiske situasjon kan lage film om at liberale rike mennesker går på jakt på deplorables for moro skyld, så burde det ringe en bjelle. Det er det samme som å oppfordre til borgerkrig.

HBO har testet ut disse fantasiene i serien «Westworld», hvor konseptet nettopp er et stort avlukket område hvor mennesker kommer og adspreder seg med å drepe roboter som ser ut som mennesker på en prikk. En ting er hva dette gjør med aktørene, noe annet er hva det gjør med seerne: Hvorfor sitter man og ser på at mennesker blir voldtatt, skutt og drept foran øynene på oss, bare fordi det sies at de er roboter? De ser ut akkurat som normale mennesker.

Hollywood er på en volds-trip og har vært det lenge. De mest liberale, politisk korrekte menneskene velter seg i fantasier om å drepe og voldta. De er blitt desensitivisert, uten moralsk kompass og klare for å omsette fantasiene til virkelighet.

Det er en del av dette spillet at de sier det var Trump som trakk i avtrekkeren i El Paso.

Trump drev med reality-tv i 13 år. Kanskje det er derfor han kan stå imot motstandere som betrakter alt som et spill, hvor de bestemmer reglene?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Forhåndbestill Sir Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her!