EU-parlamentets president David Sassoli. Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix.

EU-parlamentets nylig utnevnte president, italieneren David Sassoli, har torsdag i et åpent brev til EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker som er offentliggjort i La Repubblica, bedt Juncker personlig om å gripe inn i affæren med NGO-skipet «Open Arms», som i en uke forgjeves har bedt om en havn i Europa for de 121 migrantene ombord.

Parlamentspresidenten mener at migrantene på NGO-skipet må fordeles mellom unionens medlemsland.

Nyhetsbyrået ANSA skriver:

Sassoli asked to «coordinate quick humanitarian intervention» with an «equal redistribution of migrants», who were rescued off Libya.

Utspillet fra Sassoli kommer i en situasjon hvor ingen av EUs medlemsland, ei heller NGO-en Proactivas hjemland Spania, har bedt EU-kommisjonen om å finne en løsning på saken. I tråd med unionens sedvane griper da heller ikke kommisjonen inn på eget initiativ.

Denne sedvanen må nå brytes, mener parlamentspresidenten, som avslutter sin appell ved å si at Europa vil ha mistet sitt hjerte og sin sjel dersom verdensdelen ikke er i stand til å beskytte dem som leter etter et bedre liv.

David Sassoli tilhører Det demokratiske partiet (PD) i Italia, som er det største på venstresiden der til lands.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂