EU-domstolen avsa en dom som erklærte de gamle reglene for familiegjenforening til Danmark for å være i strid med EUs. I en konkret sak fikk en tyrker med hold i å hente sin fraskilte kone til Danmark, selv om han hadde skilt seg fra henne og giftet seg med henne igjen.

Det betyr at 8.000 tyrkere som fikk avslag på familiegjenforening nå har rett på å komme til Danmark.

Den gamle regelen sa at det var tilhørighet som avgjorde. Hvis begge hadde størst tilknytning til opprinnelseslandet, hadde de ikke krav på gjenforening.

I den konkrete saken hadde en tyrker reist til Danmark. Han skilte seg med kona i Tyrkia og skaffet seg både dansk kone og statsborgerskap. Så gikk han tilbake til sin første kone. Myndighetene avslo familiegjenforening. Paret anket saken inn for EU-domstolen, hvor de onsdag fikk medhold.