Foto: Bente Haarstad.

Glem bompenger, prinsesser, sjamaner og engelske gjester på Oslo øst. Glem Brexit, sykkelstier og vindkraft. Glem ulv, og glem dommedagsvarsler om klimakrise.

Gni sukaten ut av øynene, rensk halsen og spør din nærmeste stortingspolitiker om når vedkommende har tenkt å gjøre noe med Norges største tabu: det somaliske flerkoneriet.

For hva er minste felles multiplum for «ransbølge i Oslo» (gjentatte oppslag i pressen siden 1990-tallet), «barneranere», «fattigdomsgrense», og nå altså kravet om sharia-lån for å kjøpe bolig (rentefrie lån), fordi muslimer angivelig låses til leiemarkedet?

Jo, somalisk klankultur.

Vi snakker ikke om elefanten i rommet, vi snakker om skriften på veggen.

I år etter år har politikere – fra alle partier – stirret inn i fjernsynskameraene med sorgtungt blikk og ansiktet i alvorlige folder for å forklare hvordan de vil avhjelpe «utenforskap», «barnefattigdom» og «lav sysselsetting» blant innvandrere. Innimellom får vi halleluja-reportasjer om velintegrerte flyktninger, og fy skam på den som sier noe annet! Integreringsminister Sanner kan jo bli kvalm.

Nå får det pinadø være nok løgn og fortielse! Jeg fatter ikke hvordan dere der hjemme holder ut med alle løgnene, bortforklaringene og utenomsnakket. Hvor lenge skal dere la politikere, byråkrater, presse og halehenget av nedsnødde hipstere holde på?

Dere orker sikkert ikke å lese alle disse artiklene om igjen, men dette er altså et bittelite utvalg av nyhetssaker fra de siste 20 år, saker som alle vitner om at noe er alvorlig galt, for ikke så si råttent, i kongeriket Norge:

Nesten alle disse sakene kan sees i sammenheng med statistikkene vi aldri har fått se – statistikkene over somaliske familieforhold: Hvor mange er gift, hvor mange er separert eller skilt, hvor mange er enslige forsørgere (les: mødre) og mottar dobbel barnetrygd for x antall barn? Hvor mange fedre har barn med flere somaliske kvinner? Hvor mange somaliske barn har uoppgitt far? Dersom ikke mange nok våkner opp av dvalen og krever at disse statistikkene legges på bordet, vil oljeformuen fort få preg av Norges siste olje.

Dette er IKKE først og fremst en anklage mot somaliere bosatt i Norge (det er offisielt pr mars 2019 43.637 av dem, med og uten statsborgerskap). Derav tittelen. Men hele tegningen må med.

Stjelerne

Norske politikere, byråkrater, presse og halehenget av nedsnødde hipstere er medskyldige i at et «ikke ubetydelig antall» somaliere har fått holde på med å svindle til seg norske skattebetaleres penger, vår formue, etter følgende modus operandi:

Somalisk ung mann, kanskje en «Abdulle», ikke sjelden med slett vitnemål, uten registrert arbeid og med kommunal leilighet, finner seg en passende somalisk rype – fra riktig klan – og avtaler bryllup. Hvorvidt han må betale for bruden, kan variere, men vielsen foretas på islamsk-somalisk vis med en somaliskfødt imam/sjeik. Om denne har vigselsrett utstedt av den lokale Fylkesmannen, er ikke så nøye. Jeg formoder at de færreste slike vielser innrapporteres til Folkeregisteret. Så en ni–ti måneder senere nedkommer den lykkelige, somaliske mor «Fatima» med sitt første barn. Innen den tid har hun varslet NAV om at hun har havnet i uløkka, og trenger tak over hodet for seg og sitt kommende barn. Det får hun.

I og med at hun heller ikke har inntekt, må hun selvsagt også få myndighetenes hjelp med å skaffe seg siste modell fra Emmaljunga, kanskje en Mountain Buggy Urban Jungle til rundt 6–7000 kroner? (Jeg vet selv om skikkelige, hardt-arbeidende innvandrere/flyktninger som har opplevd vordende somaliske mødre handle den dyreste modellen, en de selv ikke har hatt råd til.)

Fatima henter ut fødselspengene (inntil 31.12.18 fikk hun 63.140 kroner, etter 1.1.19 er satsen 83.140 kroner), og gir pengene til Abdulle, som jo er mann og ifølge somalisk-islamsk skikk og bruk (også kalt Sharia) er den som skal styre med familiens økonomi. Han kjøper seg kanskje en brukt BMW for å få økt status i gjengen, men noen Abduller er mer økonomiske og sender over noen titalls tusen kroner til far, bror eller onkel i Somalia (eller Djibouti), slik at de kan sette i gang å bygge et hus til den nye underklanen Abdulle har begynt å lage. Pengene sender han via Western Union i flere omganger, kanskje får han fetteren som er på tiltak og dermed har lovlig inntekt til å sende dem for ham. Norske pottitt-myndigheter er jo så sløve og har så liten kontroll at han ikke bryr seg om det blir registrert.

Mens Fatima ammer og steller lille Abdulle, drar far på jakt etter en ny kone. Så snart hun er lokalisert og prisen avtalt, begynner NAV-runden igjen. Noen måneder senere kommer nok en liten norsk-somalier til verden, dessverre uten kjent far, men mor og barn får den hjelpen de skal ha og vel så det.

Med ujevne mellomrom drar Abdulle innom Fatima den første for å kose seg litt og for å hente litt av den doble barnetrygden og småbarnstillegget hun får. Hun får 2768 kroner i måneden, og det er jo fordi hun har fått barn med Abdulle, så det skulle jo bare mangle om ikke han fikk halvparten! Huset skal ha flere rom, Herren i huset skal jo ha en stor klan, må vite!

Nå har Abdulle fått to barn med to forskjellige, men skal det bli noen størrelse på klanen, må han jo finne seg enda to nye koner å bygge klan med. Skorter det på Fatimaer i Norge, er det sikkert noen fra hans hovedklan, enten det er i England eller i noen av våre naboland, som hjelper Abdulle med å bygge sin klan.

Hva så med lille Abdulle og de andre barna til klansherren Abdulle? Ja, hva tror dere? Far er aldri hjemme, mor har det travelt med å lage mat og barn. Jentene må holde seg hjemme for å hjelpe mor med å passe de nye små, og sin egen ære, mens gutta slippes ut i gatene for å lære av de store, tøffe gutta. Far har så mye annet å holde på med… Mor har ikke penger, og dessuten er hun dame – og damer som henne skjønner ikke at Balenciaga Triple S «Clear Sole Hvit» (til to, tre tusen kroner, minst) er de kuleste skoa for de tøffeste gutta! Da er det bare å ta en tur over på Vestkanten for å finne noen fisefine pottitt-gutter som de kan true penger av…

Så går det som det må gå. Somaliske guttebarn får gjøre som de vil, ingen lekser med foreldrene der i gården. De prioriterer penger og spenning foran karakterer og mas. Noen av verstingene bli kanskje plukket opp av Barnevernet, men det er også grenser for hvor mye de kan rekke over. Uten skolegang, ingen skikkelig jobb. Uten annen arbeidsgiver enn NAV er det ikke rart de ikke kan kjøpe bolig, og det er heller ikke rart at de havner i «utenforskapet». Det er jo slik de vil ha det, så lenge trygden kommer!

En syrisk flyktning – i full jobb – kommenterte mitt raseri mot norske samfunnets manglende vilje og evne til å rive dette tabuet på følgende vis: – Men NAV og kommunene vil jo at alle flyktninger skal være som somalierne. Lev på sosialhjelp og hold kjeft! Det blir mindre jobb for de ansatte da, vet du…

Helerne

Politikere og deres medløpere kan ikke skylde på at de ikke vet. I 2010, altså for nærmere ti år siden, skrev Fredrik Solvang denne saken på NRK:

100 somaliske kvinner fikk barn med eksmannen

Politiet gikk i går og i dag til aksjon mot flere somaliske barnefamilier som er siktet for grovt trygdebedrageri. – De fleste som mistenkes for å svindle til seg aleneforsørgertillegg er somaliere, sier Nav.

Det viser seg at nær halvparten av alle somaliske barn her i landet er født utenfor ekteskap. Enten er det stor aksept for alenemødre blant somaliere, eller så forteller statistikken noe om omfanget av trygdemisbruket.

Hver somaliske kvinne i Norge får 3,8 barn. Ingen mottar så mye overgangsstønad som dem.

Når så Klassekampen med flere denne uken jamrer over hvor vanskelig det er for muslimer og særlig somaliere å skaffe seg egen bolig i Oslo, er begeret fullt for denne skribenten. Vår egen Nora skrev ypperlig om dette, men løsningene, som professoren i religionshistorie Torkel Brekke etterlyser, skal han få av meg:

Stortinget – helerne – må snarest nedsette en egen kommisjon for å komme til bunns i denne gigantiske svindelen de har latt pågå på sin vakt – på bekostning av norske barn og deres fremtid. Kommisjonen må få rett til å DNA-teste samtlige med somalisk opphav i Norge. Alle som da blir avslørt, mister alle sosiale ytelser med øyeblikkelig virkning.

Som plaster på såret kan de få en måneds sosialhjelp og gratis charterfly til Mogadishu. Flere av politikerne og herr Brekke må gjerne tilbys jobb som flyverter. Hvis noen trenger en svipptur ut til flyplassen, skal de bare ta kontakt.

 

Støtt Document

Hvis ikke NRK og Fredrik Solvang vil ta denne debatten, gjør vi det gjerne hos oss. Vi vil derfor bli glade hvis du kunne tenke deg å støtte oss økonomisk for å heise denne saken enda høyere på dagsorden.

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂