Tusenvis av mennesker landet over tok beina fatt for å vise sin støtte til naturen da DNT arrangerte støttemarsjer for å hindre vindkraftutbygging. Her er noen av vindturbinene i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Det var stor oppslutning da DNT arrangerte støttemarsj for naturen 22 steder landet over søndag. Målet var å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur.

I april offentliggjorde Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) områdene de har pekt ut som godt egnet for vindkraft. Store deler er urørt natur, noe som har gjort Den Norske Turistforening (DNT) bekymret.

Fra Harstad i nord til Østfold i sør ble det derfor arrangert støttemarsjer, hvor rundt 5.000 personer tok beina fatt for å vise sin støtte for naturen.

– Dette viser hvor viktig naturen er for oss i dette landet. Og det sender en klar beskjed til politikerne våre, vindturbiner på land er en del av løsningen, men bare en liten del. Vi kan ikke ofre naturområder som betyr så mye for oss som land og folk når de viktigste bidragene til det grønne skiftet ligger andre steder. Politikerne må velge effektive klimatiltak som ødelegger minst mulig natur, sier styrerleder Per Hanasand i DNT i en pressemelding.

Det var stort oppmøte flere steder i landet. I Hordaland var det fem ulike støttemarsjer, som ifølge DNT samlet 1.100 mennesker. I Sandnes i Rogaland var over 1.000 personer samlet, hvor 300 av de frivillige var med da de visualiserte en 190 meter høy vindturbin med lyd og bevegelse. 250 mennesker marsjerte i både Trøndelag og Telemark, og 50 til 100 i de øvrige marsjene andre steder, ifølge NRK.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂