Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, under Aps landsmøte 7. april. Venstresiden har falt tilbake på gamle synder, som vi ellers forbinder med ytre venstre: En strøm av skjellsord. Når en ordfører velger åpningen av mediedagene til stemple en av gjestsene som fascist, har vi nådd et lavmål. Persen forstår ikke at det er selv selv hun karakteriserer ved slik ordbruk og oppførsel. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

NRKs morgensending kjørte Steve Bannon i flere omganger. Først var det ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen (Ap) so brukte åpningen av Nordiske Mediedager til å si at arrangørene hadde invitert en fascist.

– Det hviler et stort ansvar på Nordiske Mediedager når de har invitert en av dem som tar til orde for fascisme i verden i dag, sier Persen.

Det er ikke en ordførers oppgave å fordømme en gjest på et arrangement hun åpner. Men Persen møter ingen motforestillinger fra NRK – som ble kåret til årets mediehus. For NRK spilte dette opp til deres egen presentasjon av Bannon, som rant over av skjellsord.

Svart propaganda

NRKs presentasjon hadde ingenting med journalistikk å gjøre. Det var ren propaganda og noen burde anmelde NRK til PFU for brudd på en rekke punkt i Vær Varsom-plakaten. Å systematisk svine til en offentlig person uten en eneste kildehenvisning og uten en eneste motstemme, er brudd på elementære regler.

NRKs egen kulturkommentator Agnes Moxnes var av samme ulla. For henne var Bannon en farlig hvit nasjonalist.

Det ligger en frykt på lur i dekningen: Hvis Bannon er en farlig fascist hvorfor er det da så om å gjøre å få ham til Bergen? Er Nordiske mediedager stupide? Slike spørsmål kan man avlede av NRKs vinkling.

Talskvinne for mediedagene, Guri Heftye, lyder mer og mer som hun ber om unnskyldning og ber om å bli tatt til nåde av aktivistene i NRK og mediene ellers:

– Nordiske Mediedager deler bekymringen for høyrepopulismen framvekst. Steve Bannon betraktes av mange som den fremste eksponenten for denne tidsånden. Det alene er et argument for å intervjue ham, ikke det motsatte. Vi må forholde oss til virkeligheten slik den er, ikke slik vi skulle ønske den var, sa Heftye i sin tale fra scenen under mediedagene i Bergen onsdag.

– Det er viktig å snakke med – ikke bare om dem man er uenige med, utdyper hun.

Det selvsagte prinsippet lyder mer som en bønn.

Selvglorifisering

Ordfører Persen sa at Bannon sto for alt det Norge var mot: Norge står for demokrati og frihet. I slike luftige høyder kan man si hva som helst. Hun ble sekundert av NRKs tidligere USA-korrespondent Tove Bjørgaas, som sa Bannon var for nedadgående og trengte oppmerksomhet. Hun nevnte som eksempel at han hadde tilbudt dybdeintervjuer av ubegrensetj lengde til både TV2 og NRK. Vi forsto det slik at begge hadde takket nei.

Slik ingen av dem heller har nevnt at Bannon holder foredrag i Oslo fredag kveld i Oslo Militære Samfund.

Dette er Big Brother-takter. Mediene ønsker å bestemme hvem som får slippe til og hvordan de skal fremstilles.

Bannon tilhører gruppen av mennesker som de ønsker å gjøre til ikke-personer. De skal utestenges fra alle plattformer og avskjæres fra inntektskilder.

Dette er det kanskje mulig å få til i Vest-Europa, men ikke i USA.

Det vil man aldri få med seg ved å følge norske medier.

 

Hvis du ønsker noe annet enn NRK og TV2 bør du kanskje vurdere å støtte Document:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂