Steve Bannon under et møte om Marrakesh-avtalen i Roma 8. desember 2018. Foto: Eric Vidal/Reuters/Scanpix

Steve Bannon er en av vår tids mest interessante skikkelser. Men norske medier og debattanter er kun interessert i å diskutere med seg selv ut fra den stråmannen de har laget av ham.

Det affiserer ikke Bannon. Bannon reiser verden rundt og holder foredrag. Forleden var han i Japan etter invitasjon fra Det liberale partiet. En annen video viser et foredrag i New York for en tenketank. Publikum er kompetente, kunnskapsrike. Det er også Bannon. Samtalene foregår på et høyt nivå. Det er tydelig at de som snakker vet hva de snakker om og vet hva makt er. De befinner seg i en verden der handlinger har konsekvenser, der man må ha en riktig analyse for å kunne navigere.

Den norske eliten viser stadig sterkere tegn på at de har erstattet denne «prøven» som verden er, med hypermoral. Det er et galopperende fenomen over hele den vestlige verden. Den er en blanding av kulturrevolusjon, mobb, mccarthyisme, hysteri, inkvisisjon – alt på en gang, og drevet av et ubendig behov for å rense seg og rense ut andre, de urene. Det er som det verste ved flere tiårs ideologisk galskap har smeltet sammen i en suppe:

Et tegn er en fullstendig sviktende dømmekraft. Bannon – og Trump – utløser reflekser frakoblet virkeligheten.

At Rune Berglund Steen og Ervin Kohn karikerer Bannon for å få ram på ham, overrasker ikke. Det er levebrødet deres. Men når Aftenposten på lederplass skal forsvare at han slipper til under Nordiske Mediedager i Bergen skjer det ved å putte ham i bås med IS.

Det er ikke vanskelig å trekke paralleller mellom Ubaydullah Hussain og Steve Bannon. Begge er ytterliggående, selv om de står for ulike ideologier.

Aftenposten mener: Steve Bannon bør få snakke

Dette er forrykt, men det er dessverre ikke atypisk for norske medier. Dette kommer fra samme avis som sammen med andre medier i ukevis har drevet kampanje for IS-barna og mødrene deres «hjem».

Jeg tror det gjør noe med hodene på journalistene som kjøper en oppfatning om humanitet hvor IS-foreldre og barn prioriteres. Etter krigen ble prester spurt om de trodde Adolf Hitler kunne komme til himmelen, hvis han angret og ble en kristen. Den gang ble det ansett for å være spekulativt og et forsøk på å sette prester fast.

Men i dag er det denne tankegangen som preger både kirken, politikerne og mediene. Hitler kan bli frelst. Han kan komme inn i himmelen.

Det går så langt at Nina Grünfeldt, datter av Berthold Grünfeld, i Klassekampen sammenligner IS-barna med de 40 jødiske enslige barna som Norge tok imot før krigen.

Grünfeldt synes det er en rimelig parallell å sammenligne jødiske barn fra 1938 med barna til terrorister.

Når barn av en jødiske overlevende, en av de som kom med transporten på 40, får seg til å skrive noe slikt, forstår man at vi snakker om et psykologisk fenomen som er skremmende.

Dette er hinsides pedagogisk rekkevidde, som danskene sier. Jeg frykter at kun virkeligheten kan ryste dem ut av denne forrykthet, slik 9. april gjorde. Overdrivelse? Nei, jeg tror ikke det.

Vrangforestillinger i et så massivt omfang som blir delt av så mange, vil få alvorlige følger. Før eller siden.

 

Bannon kommer til Oslo Militære Samfund fredag 10. mai. Møtet vil bli livestreamet fra hjemmesiden og Facebook

Vi har 5 ekstraplasser tilgjengelig i skrivende stund.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂